Гълъбар:
Парола:
Колумба - ваксина за имунизация срещу парамиксовироза

Inkubatorite.com

Гълъбовъдна общност

  Гълъбовъди »

Карта на гълъбарите в България

*Бизнес каталог


*

"РЕКСЕКСПРЕС"

(Транспорт на животни)
гр. Варна, обл. Варна
тел.: 0877 633 522

Бързо търсене в сайта

Търси: 
в: 
Последни търсения »

Мнение за сайта

ЗА МНОГО ГОДИНИ колегииии, честито и на всички именици, желая здраве, радост, късмет, щзстие и всичките ви мечти да станат реалност, да са ви пълни къщите с любов, деца, гълъби и всичко каквото си помислите, честита нова 2012 и на нашия любим саит с пожелания за още по голямо развитие занапред, за да продължава да ни радва. . . Честито и на тези които НЕ МЕ харесват, нека всичките ми пожелания застигнат и тях. . . .
Споделете вашето мнение »

Статистика

Регистрирани гълъбари:11746
Публикувани обяви:2855
Статии в библиотеката:371
Новини в сайта:454
Потребителски галерии:8322
Общо снимки в сайта:219840
Български породи гълъби:45
Чуждестр. породи гълъби:223
Регистрирани пръстени:562
Гълъбарски сайтове:318
Mнения за сайта:205
Често задавани въпроси:89
Гълъбарско проучване


Английски кариери

 

Снимка на гълъбАНГЛИЙСКИ КАРИЕР

Английският кариер е порода създадена в Европа - Англия, чрез отбор като са кръстосвани старите пощенски гълъби с диви гълъби и гълъби от породата Чайки. Тялото на английските кариери наричани още “бегачи”, е средно по големина. Човката е доста дълга и бялосивкава. Очите са червени и изпъкнали, а клепачите - бледожълтеникави до червени. Най-характерната особеност на породата е, че восковицата - гъбите около ноздрите е голяма и по нея се намират малки гъбички. Такива гъбички са натрупани и по клепачите на очите. Гълъбите държат крилете си над опашката.
Шията на гълъба по цялата дължина е почти цилиндрична. Когато гълъбът е кацнал, тя се издига точно над краката и е изправена нагоре. Опашката е къса и крилете достигат до края й. Краката са средно дълги с черни нокти. Цветът на перата може да бъде различен: светлосив, тъмносив, кафяв и др., но като оригинална порода остават черните английски бегачи.
Летателната им способност е голяма. Летят бързо и на дълги разстояния, но както и при другите породи, за да се постигне това, необходима е системна и специална подготовка.
У нас са внесени от Западна Европа, вероятно през бивша Югославия. Срещат се в Софийски, Видински, Русенски, Старозагорски, Варненски и други окръзи, но все още в ограничен брой.
От същия род са така наречените “Канадски кариери”. Наричат се канадски, защото са оформени като порода в Канада, откъдето са разпространени и в други страни - Белгия, Холандия, Унгария и др.
Тялото на канадските кариери е едро, с доста голяма глава и човка, от която се вижда само върхът. Очите и клепачите им са червени. Опашката е средна по дължина и сравнително тясна. Краката са по-дълги, а ноктите - със сивкав цвят. Около човката и покрай ноздрите са напластени големи гъбички. Около очите също има гъбички, но те са по-малки в сравнение с тези по ноздрите. Гъбичките започват да нарастват в края на първата година и нарастването продължава до третата година на гълъба, когато напълно се оформят. Гъбичките край ноздрите са толкова големи, че гълъбите не са в състояние да виждат храната по земята, поради което се налага да се хранят в специални хранилки, поставени над земята. Оригиналните канадски кариери са с черен цвят, но има гълъби и с други цветове. В стоящо положение крилете на гълъба се намират над опашката. Летателната им способност на канадските кариери е много голяма. Те летят на дълги разстояния, и то много бързо. Освен това гълъбите притежават отлична способност да се ориентират. У нас канадските кариери са все още рядкост!

-> Мнения и оценки (2)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook