Вход Търсене

Мнения и оценки за  Белослатински белоглав

Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
26.01.2014 г.
  pakicha / Николай Няголов 
Гълъбът е добър темпераментен и красив.
14.11.2012 г.
  Denis Krumov / Денис Крумов 
Страхотна порода 6+.
27.06.2012 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Клубът е пред регистрация . Да се готвим за дискусии на 18. Август във "Вонеща вода".
01.06.2012 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Колко злоба има на този свят. А кто покажем резултатите леле мале. От София до Варна може да се стигне ипрез Париж и в това няма нищо лошо , но кой о е бил там ще мине по прекия пэт през Плевен 02. 06. 2012.
08.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Здравей , мите ! Ето това питам една седмица ! Каква е разликата, но никой не чете стандарта на белослатиския преметач и преписаният стандарт на някаква измислена порода ! !
08.05.2012 г.
  mitkomitashki / Димитър Тодоров 
Колеги, какви са отличителните разлики от този стандарт и този за Белослатински преметач? Гледам, широка дискусия се е оформила и ми стана интересно. Преди малко четох няколко пъти стандартите и не намирам съществени разлики между двата. В стандарта за Белослатински преметач ясно е записано, че като цвят, очи и т. Н. Се включват и гълъбите, които показвате. Общо взето този стандарт изглежда е перифразиран стандарт на Белослатински преметач! Къде е разликата колеги? *drink_mini*.
08.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Като знаете как се регестрира порода какво правите ? Велев обяснява някакви измислици , че три държави трябва да покажат новата порода , ти ми обясняваш , че разликата била в цветовете! Вкарани пет породи и в момента се прави селекция , а има стандарт ! ! Омръзна ми да повтарям , направете новата порода и тогава ще се види има ли съществени разлики с белослатинския преметач ! !
08.05.2012 г.
  stan / Станислав Павловски 
Митко, желая ти успех в това трудно начинание. Ще си позволя да ти дам една препоръка-намери съмишленици. Дали чрез клуб дали без , това е без значение. Един човек не може да селектира 300 двойки но 30 човека спокойно могат по 10. А за името за мен те ще са си Белослатински. Ако ме обвиниш в някакъв местен шовинизъм ще кажа че аз съм родом от Кнежа а Кнежа и Бслатина са нещо като Банско и Разлог, Габрово и Севлиево но на 10 степен.
08.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Станиславе, уважавам мнението ти, преди всичко защото си интелигентен и грамотен човек и гълъбовъд. Аз така или иначе не съм някаква инстанция, имам единствено право на собствено мнение по въпроса и да правя това което смятам за правилно.
08.05.2012 г.
  stan / Станислав Павловски 
Митко, искаш да регистрираш порода-добре. Искаш да регистрираш клуб-отлично. Искам да взема отношение по името. Името е много важно нещо! Ти казваш че понеже работиш с 4 породи и поради тая причина ще бъде български . . . . А не белослатински. Ами включи още 3-4 породи пък изключи белослатинските да видим какво ще се получи? От една страна , а от друга името е уважение към 50-100/а може и повече/ годишен труд на стотиците гълъбари . Гълъбовъдството не е от вчера то не започва от мен и от теб.
08.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега Божидар Димитров, знаем какъв е редът и процедурата по регистрация на порода, слава богу за разлика от двукачулните, белоглавите нямат регистриран аналог в ЕЕ. И примера ти с червените и жълтите не е удачен защото в случая с белоглавите не се взимат гълъби само от едно място а се работи по селекционна разработка м/у 5 породи. Няма кражба на порода, кражба от кого? Гълъбите са български и когато се утвърдят ще бъдат собственост на България в лицето на СГПРБ. Естествено че името е много важно!
06.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Много е важно името на породата ! ! Това не е национализъм ! ! Ще ти дам пример . Взимам червени и жълти гълъби от оги , правя си стандарт и ги представям като софийски ролер . Това национализъм ли е или кражба на породата ?
06.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Тук няма спор , а ясни правила ! Няма клуб , а има стандарт . За това обърнах внимание . След като се приеме в българия , тогава се представя в комисията по стандарти в ее . Това не е вярно , че три различни страни трябва да представят породата . Това беше старо изискване за изложби в ее за да могат гълъбите да се борят за ее купа . За да ги приемат трябва да няма такава порода в ее . Поради тази причина имаме проблем за утвърждаването на белослатиски с два качула в ее .
06.05.2012 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Здравейте , виждам , че споровете стават твърде хипотетични . Има ясни правила , как се признава нова порода и как това става в ЕС . Един от важните моменти е , че тази нова порода трябва да бъде представена от три различни страни на мисля 3 международни изложби . Това е трудна задача , още повече , че всичко ново се възприема трудно в България . Изхождайки от това предложих да се учреди клуб в който да членуват съмишленици на създаването на породата , които да работят по предварителни схеми , обсъдени внимателно и проверени от практиката . Успехите ще радват всички , а неуспехите ще отсяват неверниците / 40 години е водил Мойсей хората си докато стигнат до обетованата земя и всички неверници измрат / Не казвам , че нещата ще станат много скоро , но за разлика от досегашното гълъбовъдство , което е вървяло с много забавени темпове , сега има млади амбициозни хора които разбират от генетика и селекция , без да бъдат водени от комерсиални подбуди . Проблема ще бъде с името на породата , защото белослатинския национализъм може да бъде преодолян само с дипломатични компромиси , като например/ Породата е създадена на базата на кръвни линии на белослатински гълъби. Схемата на Митко според мен е правилна , но трябва да се създаде голяма популация , която би ни предпазила от загуба на гена информация след постигане на успех и внезапен следващ разпад . Именно в тази връзка съм готов да поема финансовите разходи за регистрация на клуб в който да се съхранява ентусиазма , приятелството и добрият тон . Митко започвай да изготвяш списък за да можем на есен да се срещнем и задвижим нещата . Структурата на гълъба и неговите летателни качества са трудната част , цветовете са лесни . Формата на главата и човката също няма да бъде лесна , защото зависи от взаимодействието на много гени , които си взаимодействат доста свободни , но и там има лек. Поздрави на всички *drink_mini*.
06.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Благодаря за пожеланието! Абсолютно споделям мнението ти колега Димитров, точно по този път сме тръгнали.
06.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Ето моето мнение по въпроса . Първо се прави клуб! ! След това членовете взимат решение в каква насока ще се работи. Щом клуба има вече най - малко сто птици които нямат съществени разлики помежду си , тогава се прави стандарт и се предлага за утвърждаване на породата . Пожелавам ти успех в начинанието !
06.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега, в случая с белоглавите не е точно така. Дано някой ден да имаме възможност да се видим на живо и ще се обоснова нагледно, сигурен съм че тогава ще ме разбереш *ok_mini* *drink_mini*.
06.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Пешо , първо няма стар и нов джинс ! ! При всяка порода има развитие. На всеки четири години се предлага и може да се подобри стандарта , но не се сменява името на породата ! ! Ето тава е проблема при нас . Стар джинс , нов джинс и не знам още какви измишльотини. От една порода искаме да имаме сто разновидности ! ! Докато така прави ме няма да има никакво развитие при нас .
05.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Според мен така става батак . Ще ти дам пример с бемкалийте . Всеки знае , че тази порода излиза от пазарджик . Преди години измислиха софийски бенкалия . Каква е разликата . . . . Никаква , после бомбелия още по . Голям батак .
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега, пак ти казвам, много добре съм запознат с нещата! ! ! Със най-малките подробности в цялото ни гълъбовъдство!
05.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Знаеш ли защо белослатински с два качула не можем да го регистрираме в ее ? Поинтересувай се и ще разбереш какъв ти е проблема за утвърждаване на нова порода .
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега за да не се повтарям 100 пъти тука в сайта, ако искаш и не ти е проблем можеш да ми звъннеш по телефона, има го в профила ми. Ще ти отговоря изчерпателно, с най-добри чувства!
05.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Имаш представа , но какво ми отговаряш какви са разликите ? Едните са червени. . . , а другите белокрили. . . Софийските донеци са черни , бели , червени и жълти . Това четири породи ли са ? Тук въпросът е принципен. Щом е нова порода трябва да има най - малко две съществени разлики ! ! Иначе какво става ? На който му хрумне кръстосва две различни породи и ето нова порода . Това не е сериозно .
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Аз точно това и правя бат Оги, селекционирам ги както ми харесва на мен, и се оказва че и на много други хора им харесват така, хора които искат да гледат такива гълъби. Тези които изказват негативно мнение се оказва че повечето дори не гледат такива гълъби. А относно името, самите белослатенчани искаха да си кръщавам селекцията с друго име.
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Имам представа колега, и то доста добра за разлика от повечето гълъбовъди у нас. За да построиш къща първо трябва да имаш чертеж, та така и със съставянето на стандартите на породите. А доколкото до съществуването на такива гълъби, естествено че да. Абсолютно реални са в гълъбарника ми, и гледам че все повече хора се ориентират към тази порода, така че с повече позитивизъм и без злоба ще вървим напред! На който му харесва, харесва на който не, не! Всеки има право на вкус*drink_mini*.
05.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Имаш ли представа какво е отличителни белези и съществени разлики между две породи ? За да говорим за стандарт трябва да има гълъби които да отговарят за този стандарт , а не пожелания в бъдеще какво ще стане ! За първи път виждам стандарт за нещо което в момента не съществува !
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега, имам чувството че не разбираш че белослатински ПРЕМЕТАЧ(червен, черен, бял, жълт или шарен) и белослатински БЕЛОГЛАВ(белокрил - белоопашат) са две абсолютно различни неща! Първият има стандарт и е утвърден в България но не и в ЕЕ, вторият не отговаря по никакъв признак на стандарта на първия и не е имал никога собствен стандарт! Написал съм този стандарт под който коментираме, защото за да стигнеш някъде първо трябва да знаеш къде, и да имаш начертан път до там. Живот и здраве да се надяваме че "Български белоглав преметач" един ден ще се утвърди като порода и в България и в Европа!
05.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Да се регистрира порода в ее , първо трябва да е призната в българия . Новата порода трябва да има съществени разлики от белослатинският преметач . Покажи какви са разликите в момента ? Идеята ви е да постигнете порода която е по - красива от не така наречената , а утвърдена порода белослатински преметач ! Като постигнете тази идея тогава може да се говори за нова порода и стандарт . За идеи съм съгласен , за направена нова порода е рано да коментираме .
05.05.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Колега, разликите са изключително много! Като за начало ще започна с това че "Белослатинския преметач" и "Белослатинския белоглав" са две абсолютно различни "породи". Прочети внимателно стандартите, апропо - за "Белослатинския белоглав" никога не е писан стандарт, а в стандарта на "Белослатинския преметач", белоглавия не отговаря по никакъв признак. Идеята за Български белоглав преметач е да се постигне порода гълъби много по-красиви и по-добри във всяко отношение от така наречените белослатински белоглави.
03.05.2012 г.
  BOBII / Божидар Димитров 
Много ми е интересно каква е разликата в стандарта между белослатински преметач и така наречената нова порода български белоглав пречетач ?
27.04.2012 г.
  emil gabarevoc / Емил Минчев 
: ))))).
25.04.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Благодаря за доверието което ми гласувате д-р Велев! Безкрайно се радвам за решението да се включите в това позитивно дело, защото интелигентен и компетентен човек като вас би бил повече полезен и нужен за такава сериозна работа отколкото 100 други "гълъбовъди", като тези които гледат само личната облага и максимум дивиденти с минимум личен принос!
25.04.2012 г.
  pigeon / Стойчо Пасев 
Порода е почти готова , но 1 съвет недей да вкарвате кърв от бял варнески чото като почни да въщат поколенията че имате ядове, заменете го със бирмигамски ролиер, че се отрази добре.
24.04.2012 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Стечения на обстоятелствата доведоха до моят интерес към тази порода. Ентусиазмът и правилния подход към създаването и, както злобните некомпетентни , породени от регионален шовинизъм подмятания ме амбицирах да допринеса за утвърждаването и . Като начало за организиране на любителите , желаещи да се включат в това начинание смятам , че би било удачно да се основе клуб на породата. За тази цел съм готов да поема разходите по регистрацията му. Митко бъди така устремен, теоретично подготвен и последователен . Можеш да разчиташ на моята подкрепа морална , професионална и материална .
23.04.2012 г.
  mitko dimitrov / Митко Димитров 
Браво адаш , на който не му харесват да не ги гледа , в другия сайт има бая злобари и разбирачи , а ти много ясно си написал породата, поздравления.
23.04.2012 г.
  dimitar_stanchev / Димитър Станчев 
Искам да поднеса голяма благодарност на администратора!