Вход Търсене

Мнения и оценки за  Кинг

Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
14.12.2013 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Летят колега, но не и много. Все пак са тежки гълъби. Някои възрастни са по-тромави и наистина имат проблем с летенето, други пък се качват спокойно на къщата, всичко е индивидуално (и при хората има дебели и слаби). Обикновено обаче, не им се лети кой знае колко, и спокойно може да си ги подкараш с една пръчка из двора, *good_mini* да ги напасеш и пак да ги прибереш в гълъбарника. *crazy_mini*
26.01.2012 г.
  stoqn12 / Стоян Антонов 
А летят ли мн. Или не ?
10.02.2010 г.
  инж.Т.Томов / Тихомир Томов 
Абсолютно точен сте колега Дарачев. Аз имах предвид за гушестите, освен осанката им, и че се държат като аристократи и не отглеждат малките си. Към всяка двойка отглеждаме по 3-4 приемни двойки, при това подлагаме по едно яйце. Всичкото това затруднява и оскъпява възпроизводството, както при "кралете" и "царете".
10.02.2010 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Абсолютно всяка порода гълъби е ценна и уникална сама по себе си, и всеки гълъбовъд, който я отглежда може да си я нарече както си иска. По принцип титлата "КРАЛ НА ГЪЛЪБИТЕ" в световен мащаб си оспорват три породи - американският кинг, английският голям гушест и английският кариер. Но създателите на кинга са гонели първото място, като дори са заложили това в името на породата. Нека видим какво означава на английски KING [kiŋ]: 1. крал, цар; 2. пръв в своята облает, цар, бог; 3. магнат; 4. шах цар; 5. провъзгласявам за крал/цар; 6. to KING it (over someone) държа се господарски (с някого).
09.02.2010 г.
  инж.Т.Томов / Тихомир Томов 
Защо "крал" на гълъбите да не е английският голям гушест?
09.02.2010 г.
  Иво върбанов / Иво Върбанов 
С кингове се занимавам вече 21 години. Породата е много интересна и никак не е лесна за гледане. Те са много буйни, защитават яростно територията си, малките си, за който се грижат много добре, стига да са добре задоволени с храна, вода, миннерали и тем подобни, не трябва да се пренаселват, по възможност малките да се делят и гледат отделно от възрастните.
03.11.2009 г.
  borek / Богдан Цветелинов 
С тази порода гълъби се занимавам от доста време и останах с това впечатление, че те са много грациозни както казват повечето гълъбовъди, те са прекрасни гълъби и не случайно са царете на гълъбите.
21.05.2009 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Тази порода гълъби са изключително грациозни и темпераментни, с буен нрав, и са много красиви когато са в добро здраве и кондиция! Страхотни са...