Вход Търсене

Влизане във форма на вдовците по време на състезателния сезон

 

„Де Щаер” се върна много свеж и първото нещо, което направи беше да отиде да пие вода. По правило не позволявам на птиците си да правят това. На едногодишен, който пристига по същото време, но се забави с кацането, МУ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО ДА ПИЕ ВОДА. Пренебрежението ми можеше да предизвика усложнения. Добрият гълъбовъд вижда не само жаден гълъб. Знае, че АТЛЕТЪТ ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ ШОК, АКО МУ СЕ ПОЗВОЛИ ДА ПИЕ ВОДА ВЕДНАГА СЛЕД ТЕЖКО СЪСТЕЗАНИЕ!

С някои изключения, моите разбират играта през първите 4-5 седмици. Тази година те влязаха във форма преди да разберат тези правила! Прибираха се бързо от състезанията, но не влизаха веднага в гълъбарника. След това разбраха какво се очаква от тях, и резултатите им го доказват! Ще продължаваме да се занимаваме с тях много внимателно.

НЯМА ДА ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТЕ ВСЕ ОЩЕ СА ЕДНОГОДИШНИ И ЧЕ ИМ ТРЯБВА ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ РАЗВИЯТ И ДА ПРИДОБИЯТ ОПИТ! Смятаме тази година за период на тренировки - това е времето през което придобиват опит, докато израстват.

Когато едногодишен се справя добре, С НЕГО ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА! ТРЯБВА ДА МУ СЕ ОСИГУРЯВА ПО 1 СЕДМИЦА ПОЧИВКА. ЩОМ ПОКАЖЕ НАЙ-МАЛКИЯ ПРИЗНАК НА УМОРА, ТРЯБВА ДА СИ ПОЧИВА. Тези, които не следват този съвет – ще съжаляват!

Мнения и оценки (0)          Сподели във Facebook