Вход Търсене

Начини за влизане в добра форма при дългите състезания

 

В повечето случаи, птиците състезаващи се на дълги разстояния, които сме държали в ръка през последните няколко години, имат малка извивка на гръдната кост, която не е много дълбока. Мускулите им са разположени високо, близо до тялото. Такива са много от добрите спортисти на дълги разстояния. Въпреки това, тази структура в никакъв случай не може да се определи като общо правило. Някои от добрите гълъби, способни да спечелят надпревари на къси, средни и дълги разстояния имат мускули като жици, направо по гръдния кош! Твърдите мускули са безполезни за дълги разстояния, за къси, а така също и ЗА РАЗПЛОД!

Нервните птици изпитват необходимост от повече почивка между състезанията, но ако се поставят в преноските в спокойно състояние, ще се класират сред най-добрите.

Харесваме гълъбите да летят на дълги разстояния и РАЗВЪЖДАМЕ ТЕЗИ СЪС СЪВСЕМ МАЛКО ПО-СЛАБО МУСКУЛНО НАПРЕЖЕНИЕ, НО НЕ И АКО Е ПРЕКАЛЕНО НИСКО. Наричаме птиците с ниско напрежение „поспаланковци”. Те нямат сила. Такива птици са бавни. Липсват им едновременно и способност да развиват скорост, и воля за победа! ПТИЦИТЕ КОИТО ПЕЧЕЛЯТ СЪСТЕЗАНИЯТА ОТ ИСПАНИЯ НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА!

Мнения и оценки (0)          Сподели във Facebook