Вход Търсене

Когато дойде ранната форма

 

В някои гълъбарници където формата на птиците обикновено идва рано, вдовците които се състезават се спират за почивка през 2-рата половина на юни. Те отдъхват като мътят в продължение на 10 дена, след което отново се разделят от женските си, а накрая гнездят още веднъж! По това време им падат по няколко махови и по няколко покривни пера.

Докато имат малки в гнездото си, те се тренират и по следващите 4-5 седмици се състезават по системата на полу-вдовството. ЗАДЪРЖАТ ВСИЧКИТЕ СИ ПЕРА, КОЕТО Е МНОГО ВАЖНО ЗА КЪСНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ!

Полу-вдовството е изобретено от специалистите по късните сезони, за да могат гълъбите им да имат 5 седмици, в които да са във върхова форма, по времето когато останалите започват смяната на перата! Във всички случаи не пробвайте това с НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ВДОВЦИ! Те заслужават дълга почивка.

Ако искате да се състезавате през август и септември, използвайте от по-безнадеждните си гълъби. ПОМНЕТЕ ТОВА КОЕТО ЧЕСТО ОБИЧАМЕ ДА КАЗВАМЕ: НЕ ГИ ИЗЦЕЖДАЙТЕ ДО КРАЙ, ТОВА Е МНОГО ОПАСНО! Има голям риск най-добрите ви птици да не успеят да повторят постиженията от миналия сезон. Много гълъби са “ИЗПРАЗВАНИ” и никога не са успявали да се възстановят след това!

Мнения и оценки (0)          Сподели във Facebook