Вход Търсене

Трикове за бързина и скорост

 

По-умел гълъбовъд би поставил гнездовите купи близо до преградата. ТОВА Е ДОБРЕ ИЗПРОБВАН ТРИК! В гълъбарника съперниците не се оставяха на мира, също и във въздуха и на покрива. Ако някой се прибере и другият се прибираше. При наближаване на важно състезание, ТОЙ МАХАШЕ ПРЕГРАДАТА. Двойките бяха така добре подбрани, че да имат яйца по това време. СЛЕД КАТО МАХНЕШЕ ПРЕГРАДАТА, ЧАКАШЕ ГЪЛЪБИТЕ ДА СТАНАТ ОТ ЯЙЦАТА СИ, ЗА ДА СЕ БИЯТ И ТОЧНО ТОГАВА ГИ ПРИБИРАШЕ И ДВАМАТА В ПРЕНОСКАТА. Резултатите бяха страхотни, особено при високи скорости. Случвало се е няколко пъти да пропусна 1-вата птица пристигаща от Куиврейн, защото се е прибрала много бързо и тихо. Три секунди около гълъбарника и веднага влизаше!

Участваме в Куиврейн само с няколко птици и правим следното: вдовците за Нойон и Куиврейн се прибират заедно в преноските в 14:00 ч. Единствената разлика, е че птиците за Нойон отиват първи в клуба, а другите си почиват на тихо място, докато не дойде време и те да бъдат закарани в клуба. Те също побеждават. След няколко часа в преноската тяхната състезателна форма проличава по-добре.

Всеки, който разполага с достатъчно време трябва да използва тази система! Тя помага да се стигне до списъка с наградените.

Ето още една много добра система: докато прибираш по преноските птиците за Нойон, женските на състезателите от Куиврейн се пускат в гълъбарника, където могат да бъдат видени от своите партньори. По време на прибирането някой отнася състезателите от Куиврейн на няколко километра и ги пуска. Когато се приберат намират женските в клетките си. След това се прибират по преноските и на следващия ден се завръщат от състезанието като светкавици!

Мнения и оценки (0)          Сподели във Facebook