Вход Търсене

Лечение при грипни заболявания при хора, вкл. получени от птици

 

Етиология и лечение

Тези вируси са толкова разнообразни и винаги удивляват със своята упоритост и мутации. Добър ефект от тази терапия има само, ако се започне още в началото на заболяването,в първите 1-2 дена. Тамифлу е един много добър препарат за лечение на хора от грипни вируси, вкл. получени от птици, животни, хора.

Признаците (симптомите) на грипа включват внезапно начало с висока температура над 37,8 С, кашлица, хрема, главоболие, мускулни болки и често много силна умора. Ако си починем няколко дена, спазваме известен домашен режим, това лечение с Тамифлу и Парацетамол обикновено е достатъчно. Но ако трябва и да поработваме , а това все по-често се среща в България, необходимо е да се добави към третия ден от заболяването и антибиотик.

Един сполучлив такъв препарат е Аугментин в доза 2х 1000 мг. Тамифлу се отнася към групата лекарства, наречени "инхибитори на невраминидазата". Тези лекарства предотвратяват разпространението на грипния вирус вътре в организма и по този начин помагат да се облекчат или да се предотвратят симптомите, наблюдавани при инфекция с грипен вирус.

Тамифлу 75 мг твърди капсули се продават в блистерни опаковки по 10. Погълнете Тамифлу с вода. Тамифлу може да се приема с или без храна, въпреки че се препоръчва да се взема с храната, за да се намали вероятността от прилошаване (гадене или повръщане). Тамифлу може да се приема с парацетамол, ибупрофен или ацетилсалицилова киселина (Аспирин).

Последните лекуват симтоматично, облекчават проявите на заболяването. За лечение на грип вземете една капсула веднага след като получите рецептата и вземайте по една капсула два пъти дневно (обикновено е удобно да се взема една сутрин и една вечер в продължение на пет дни).

Важно е да се завърши 5-дневния курс на лечение, дори ако бързо започнете да се чувствате по-добре. А това често става на 2 рия ден от терапията.Но вирусът е още действащ и ако се спре приема на този медикамент по- рано от 5 тия ден,заболяването се възтановява, често в по-тежка форма!

Профилактика

Тамифлу може да се взема и за профилактика на грип. Когато се използва за предотвратяване на грип, Тамифлу трябва да се взема веднъж дневно. Най-добре е тази доза да се вземе сутрин със закуската. Вашият лекуващ лекар ще Ви препоръча продължителността на вземане на Тамифлу, ако той е предписан за предотвратяване на грип. Важно! Огледайте се дали сте в контакт с други болни в семейството или в службата.

Аз имам опит в моята медицинска практика с този препарат от години.Той е спасявал много човешки животи. Да не забравяме, често от грип умират млади 30-40 годишни хора, които са го пренебрегнали и той е направил в тях редица усложнения, като например тежка дихателна или сърдечна недостатъчност. Тогава в голям процент медицината е безпомощна. А изходът е фатален!

Грипът е лечим, но ако спазваме правилата!

Д-р Стоян Тодоров – терапевт и ревматолог, началник на отделение по ревматология при МБАЛ - Шумен

Мнения и оценки (0)          Сподели във Facebook