Вход Търсене

Как да се подготвим за предстоящата изложба на гълъби...

Сезона на изложбите обикновено започва през октомври-ноември и завършва малко преди началото на размножителния сезон - към края на февруари и началото на март. Въпреки това за най-подходящ изложбен период условно можем да определим времето от декември до март. През това време гълъбите са най-активни и изглеждат много впечатляващо.

Към птиците, които ще участват на изложби се предявяват особени изисквания. Те трябва да се чувстват добре в клетките, да имат красива фигура, правилно оцветяване, изложбена кондиция, и да отговарят максимално най-точно на изискванията на стандарта на съответната порода.

Добрата подготовка на гълъба за изложбата не е толкова лесна, колкото си мислят повечето любители гълъбовъди, и започва с подготовка много преди самата изложба. За да започнете тази подготовка, трябва да изберете гълъбите, които най-много отговарят на стандарта на породата, и да започнете да им добавяте към фуража, с който ги храните, и суровини които допринасят за по-интензивното оцветяване на перата, особено за блясъка им...

Повече по темата можете да намерите в библиотеката на сайта. За да подпомогнем в процеса на подготовка тези от вас, които са решили да участват на предстоящата международна изложба на гълъби в град Търговище на 25, 26 и 27 март 2011 година, екипът на Гълъбите.сом преведе от руски език и помести следните три статии:

1. Подготовка на гълъбите за изложба

2. Как да се подготвим за изложбата на гълъби

3. Хранене на гълъбите в периода на изложби

Надяваме се, че ще сме ви полезни, и пожелаваме успешно представяне на всички участници!

Екипът на Гълъбите.сом

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: