Вход Търсене

Международна изложба на гълъби организирана от СГПРБ в Търговище /25.-27.03.2011/

Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите в Република България организира Международна изложба на гълъби, която ще има претенциите да събере най-добрите птици на гълъбовъди от над 10 страни. Участие до момента са потвърдили от: Румъния, Сърбия, Унгария, Република Хърватска, Словения, Словакия, евентуално Германия и др.

Изложбата има за цел да възобнови като традиция провеждането на международни изложби на гълъби в България, които след проведените при социализма през 1981 г. в град Русе и през 1988 г. в столицата София международни изложби ИНТЕРТАУ, досега не са правени.

Изложбата ще се проведе на 25-ти, 26-ти и 27.-ми март 2011 година /петък, събота и неделя/, в изложбените зали на Художествена галерия "Никола Маринов", намираща се до градски парк "Боровец" и ресторант “Борово око” в гр. Търговище.

Наред с основната изложбена зала, в която ще бъдат представени различни международни и български породи гълъби, ще има зала и с екзотика - канарчета, папагали и др.

Вече тече подготовката по организация на събитието - изложбените зали са осигурени, изготвят се оценителни листи, избор на съдии, подготвяне на клетки и инвентар и пр.

Приета е Наредба за провеждане на изложбата, която уточнява условията и реда за участие.

До момента са осигурени над 1 500 броя клетки, с тенденция да достигнат 2 000.
Цена на клетка за участници - 3 лв.
Вход за посетители - 2 лв.

На 18-ти февруари Националната ветеринарно-медицинска служба официално разреши провеждането на международната изложба на гълъби в град Търговище, като подписа заповедта за това. Така слуховете, че изложбата ще бъде отменена подобно на базарите в Ямбол, Севлиево и Горна Кремена, останаха напълно безпочвени!

Гълъбовъдните дружества по райони следва да направят своите заявки за участние най-късно до края на месец февруари, за да може своевременно да бъде изготвен каталога на изложбата!

ВАЖНО! Ваксинациите за парамиксовироза на птиците, които ще участват на изложбата, трябва да са направени не по-късно от 16 дена преди самото събитие, тоест изложителите трябва да представят заверена бележка от ветеринарните органи за направена ваксинация преди 08.03.2011 година.

За повече информация и записване за участие на изложбата:
Стоян Колев /Председател СГПБ/
Тел.: 0897 992 586, 0887 533 607

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: