Вход Търсене

Най-добрите паунови гълъби на Европа

Европейската изложба на паунови гълъби завърши с чешка сензация!

Авторитетното чешко списание "Селекционер" в своя трети брой за 2011 година показа кои са най-добрите паунови гълъби на Европа.

На цели четири страници гълъбовъдната медия описва най-подробно провелата се на 21-22 януари тази година в гр. Кьотшлиц намиращ се близо до Лайпциг, Германия 20-та юбилейна изложба на Европейския клон на Централния Американски Клуб за Паунови гълъби (CFC).

На тази специализирана изложба са били представени 562 изключително класни птици с много високо качество приближаващо ги максимално до стандарта.

Съдия на изложбата е бил американеца Дейв Смит от Флорида. Той именно е имал честта и не леката задача да определи Гранд шампиона на Европа. Негов помощник в оценяването е бил и всеизвестния Джо Шабърт, човекът направил толкова много за развитието на клуба и породата "паунов гълъб". Именно в негова чест изложбата е била наречена "Джо Шабърт - Класик".

Шабърт отбелязва, че е впечатлен от качеството на показаните паунови гълъби на тази юбилейна изложба, и е оптимист за възхода и в бъдеще.

Организаторът на изложбата на местно ниво Уве Фромолт напълно заслужено получава висока оценка за перфектната организация на събитието.

Залата, в която се е провела изложбата, е определена като хубава и светла. А през двата дни самите птици са се ширили в просторни изложбени клетки - 1х1 м.

Изложени са били наистина впечатляващи екземпляри, като стремежът на селекционерите е най-добрите птици да достигнат диаметър на чадъра на опашката от 40 см.

Изненадващо Гранд шампион става чешки гълъб - черно-шарена птица на Иржик Барток - чешки селекционер от младата генерация.

Втори резервен шампион става гълъб на Милан Бъркич от Швейцария - син с черни ленти.

Чешкото списание описва най-подробно участващите паунови гълъби - общ брой по цветове, собственици, класиране по цветове, отличени и т.н.

За съжаление не се споменава за българското участие от страна на "Клуб Структурни гълъби - България".

Автор на статията и снимките в чешкото списание е Александър Веселий.

В галериите на Гълъбите.сом сме приложили снимките от изложбата представени в статията на списание "Селекционер". Можете да ги намерите в раздел "ГАЛЕРИИ ОТ ПРОВЕДЕНИ ИЗЛОЖБИ И БАЗАРИ", или от ТУК.

Описание на снимките по номера:
1. Дейв Смит от Флорида.
2. Дейв Смит и Джо Шабърт (в ляво).
3. Аранжираните волиери на финала, преди избора на Гранд шампион.
4. Гранд Шампион - черно шарен на Иржик Барток от Чехия.
Отличените птици по цветове:
5. Жълт.
6. Алмонд.
7. Милки.
8. Син с ленти.
9. Андалузия.
10. Милки.
11. Жълт.
12. Сив с ленти.
13. Син кован.
14. Индиго.
15. Син с ленти.
16. Червен.

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: