Вход Търсене

Броени дни до най-голямата за последното десетилетие изложба в гълъбовъдната история на България!

Тече усилена подготовка за предстоящата в края на тази седмица международна изложба организирана от Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите в Република България в град Търговище.

Домакините от Кооперация на природолюбителите "МИР" - гр. Търговище и организаторите на самата изложба - СГПРБ, обещават да покажат на българската гълъбовъдна общност нещо наистина голямо, красиво и запомнящо се.

В изложбените зали на художествена галерия "Никола Маринов", вече са сглобени и очакват своите обитатели над 1100 изложбени клетки и 35 волиери.

Към момента участието си на изложбата са потвърдили общо 135 български гълъбовъда, които ще представят 865 гълъба от 76 различни български и международни породи, разпределени в близо 700 изложбени клетки и 34 волиери.

Изложители от съседна Румъния ще са общо 14 гълъбовъда, които ще участват със 79 гълъба от 8 породи. В специалните гости на изложбата румънците ще бъдат представени от двама румънски делегата, единият от които - международният съдия Кристиян Нистор от Галац.

От Сърбия ще имате удоволствието да видите 64 класни гълъба от 9 породи, които ще бъдат представени от 10 сръбски гълъбовъда, някои от които истински имена в европейското гълъбовъдство. Председателят на Сръбският национален съюз, заедно с още двама влиятелни сръбски делегата, ще бъдат сред специалните гости на изложбата.

Тези от вас, които посетят изложбата ще имат удоволствието да видят и 50 гълъба с изключително качество от Унгария, между които както унгарски породи, така и международни. Те ще ни бъдат представени от 6 унгарски гълъбовъда. Специални гости на българската изложба ще бъдат трима унгарски делегата, сред които и Ищван Рорингер – заместник председател на комисията по стандартизация в съюза на гълъбовъдите и природолюбителите в Унгария, член на съюза на европейските гълъбовъди и съдия на международната изложба в Търговище.

Ще ни посетят и от Босна и Херциговина - Един Ябанджич председателят на националният им съюз, зам. председателят и още няколко делегата.

Председателя, и главният секретар на националния хърватски съюз - Павел Владиш (Хърватска), също ще бъдат наши гости.

Очаква се изложбата да бъде посетена и от секретаря на комисията по стандартите Ханс Схипер от Холандия.

"Пожелаваме успех на домакините от Търговище, а на всички български гълъбовъди, които ще участват - да покажат класа, и птици шампиони!", заяви в специално интервю за Гълъбите.сом г-н Стоян Колев председателят на СГПРБ.

„Тази изложба е една чудесна възможност да представим българското гълъбовъдство пред най-влиятелните хора в Европа", допълни още той.

Отклонявайки се леко от темата, г-н Колев съобщи и още една важна новина около Съюза - на 22.03.2011 г. Шуменският окръжен съд е одобрил и издал указ за приемане на измененията в организационната структура, устава и членовете на УС на СГПРБ, гласувани на конгреса проведен на 18.12.2010 г.

Представените на изложбата над 1100 гълъба ще бъдат оценени от съдийска комисия с председател Иван Коларов от София, а всички участници и самото класиране ще бъдат издадени в специален каталог на изложбата, който всеки желаещ ще може да си закупи срещу дребна сума.

На отличените гълъби и шампионите ще бъдат раздадени почетни грамоти, медали и други материални награди.

Освен гълъбите на изложбата ще можете да видите и различни видове пойни и декоративни птици, като канари, папагали и др., декоративни рибки, кинология, зайци, декоративни кокошки, патици, фазани и др.

Организаторите напомнят на всички родители, че за деца посещението на изложбата ще бъде безплатно!

Повече актуална информация за изложбата можете да намерите в раздел "БАЗАРИ" на сайта, или от ТУК.

Екипът на Гълъбите.сом също пожелава успех на всички изложители!

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството:

Абонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: