Вход Търсене

Изключителна изложба на Клуб "Български Огледален ролер" и НС "Белослатински двукачулен гълъб"

Изложбата, която Клуб "Български Огледален ролер" и Национално сдружение "Белослатински двукачулен гълъб" организираха през изминалата седмица, бе проведена на изключително високо ниво. Събитието се състоя на 3-ти декември в сградата на ОУ "Христо Ботев" на град Козлодуй.

Изложбата бе много голяма по мащаби, като бяха представени 450 броя птици от общо 32 български и чуждестранни породи гълъби, на 65 изложителя.

Най-много птици бяха представени от самите организатори и домакини на изложбата, естествено от породите "Български Огледален ролер" - 75 гълъба, и "Белослатински двукачулат гълъб" - 70 гълъба. Всички птици бяха с много високо качество и получиха високи оценки от съдийската комисия.

Гълъбите от тези две породи бяха разделени и оценявани в две подгрупи - млади и стари гълъби.

При "Огледалните ролери" шампионските титли грабнаха, съответно за млади гълъби - Красимир Нинов, и за стари гълъби - Георги Гергов.

Не трябва да пропускаме и факта, че изключителни екземпляри от тази порода, бяха показани и от самия създател на "Огледалния ролер" - Ангел Ангелов (Анчи) от с. Хърлец.

При "Белослатинските двукачулати" гълъби шампиони показаха съответно за млади гълъби - Иван М. Денов, и за стари гълъби - Данко П. Петков от гр. София.

Заслужава да се отбележи, че освен високото качество на българските породи, на изложбата се показаха и изключителни екземпляри от чуждестранните породи: якалии, фенерлии, китайски гълъби, кинг и др.

Изключителна атракция на изложбата бяха огромните гълъби Кинг показани от Иво Върбанов от град Козлодуй, към които всички посетители проявяваха изключителен интерес. Породата Кинг - едри гълъби от кокошоподобен тип, която в много страни се отглежда бройлерно за месо, в последните години се радва на голям интерес и тук в България.

На всички изложители, чиито птици показаха желаните за породата качества и получиха отлични оценки от съдиите, бяха раздадени множество награди, почетни дипломи, купи и медали. Интересното в случая е, че основната част от наградния фонд, е закупена със средства предоставени от АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, които се явяват и основен спонсор на изложбата.

Посещаемостта на изложбата също бе голяма, като освен любителите гълъбовъди дошли от цяла България, имаше много гости и от съседна Румъния.

Организаторите от Клуб "Български Огледален ролер" и Национално сдружение "Белослатински двукачулен гълъб" изказват своите благодарности към АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, и всички помогнали тази изложба да бъде осъществена, и си пожелават догодина отново да се съберат и покажат още повече, и с по-високо качество птици!

От ръководството на двата Клуба обещаха, че до броени дни ще зарадват всички български гълъбовъди и със снимки на изложбените птици и на самите Шампиони.

Екипът на Гълъбите.сом, поздравява Клуб "Български Огледален ролер" и Национално сдружение "Белослатински двукачулен гълъб" за изключителната изложба, и им пожелава отглежданите от тях гълъби да се радват на още по-голяма популярност сред гълъбовъдите, и много бъдещи успехи!

ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: