Вход Търсене

Ново в Гълъбите.сом – българският гълъбовъден портал!

Уважаеми Гълъбовъди,

Искаме да Ви информираме, че в сайта са добавени преводи на стандартите на още 10 международни породи гълъби (9 гушести и 1 статен), масово навлизащи в България през последните години.

Стандартите са преведени на български език и предоставени на сайта за редакция от гълъбовъда Г. Георгиев, благодарение на който те вече са достъпни за цялата гълъбовъдна общност в България.

Надяваме се, че заедно сме помогнали на гълъбовъдите отглеждащи и развъждащи конкретните породи гушести и статни гълъби, за да могат те да използват стандартите за определяне на правилната насока на своята селекция и подбор, за максимално приближаване към идеалния модел на породата.

Самите стандарти можете да разгледате в раздел Породи на сайта или от тук:

1. Алтайски шалев статен

2. Старонемски гушест

3. Холандски къдрав гушест

4. Гушест ездач

5. Горгуеро гушест

6. Холандски гушест

7. Воорбургски щитен гушест

8. Елстер гушест

9. Щайгеров гушест

10. Чешки леден гушест

Екипът на Гълъбите.сом, честити на всички любители и селекционери на гълъбите от породата "Кинг", за новосформираното от тях сдружение "КИНГ КЛУБ БЪЛГАРИЯ", и им пожелава да бъдат здрави за да следват мечтите си! Успех колеги!

Гълъбите.сом, благодари на председателите на българските гълъбовъдни дружества, и на всички организатори на изложби и пазари на гълъби в страната, благодарение на които, своевременно се изнася информация за предстоящите събития от този род, нещо което преди години бе немислимо.

Благодарим и на всички гълъбовъди, които участват в допълването и обогатяването на сайта, за да го направим заедно още по-добър и по-полезен!

Екипът на Гълъбите.сом

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: