Вход Търсене

Традиционна интернационална изложба на гълъби в Дахау, Германия

Традиционната интернационална изложба на гълъби в град Дахау датираща от 1973 г., се проведе и тази зима на 6-8 януари 2012 г.

Дахау е град в Бавария, южната част на Германия. Това е един от големите окръжни градове на административния район Горна Бавария. Намира се на около 20 км северозападно от Мюнхен. Жителите на града наброяват 40 000. Градът има исторически център и замък от 18 век.

Провеждането на изложбата бе прекъснато за няколко години поради смъртта на председателя и главен организатор на събитието, но новоизбраният му заместник възобнови традицията.

Тази година на изложбата бяха представени сравнително по-малко птици - около 3 000, от различни междунаровни породи.

На интернационалното изложение участваха гълъбовъди от Швейцария, Франция, Унгария, Полша, а в минали по-силни години на събитието и от Русия, Чехословакия, Сърбия, Украйна, Хърватска, България и др.

На изложбата се проведе и сбирка на "Европейския клуб на отгледвачите на голям Английски гушест гълъб", които проведоха своя специализирана изложба. В Клуба членуват немски, австрийски, хърватски, чешки, български и др. гълъбовъди.

На тази среща членовете на Клуба на гушестите гълъби преизбраха старото си ръководство начело с германеца Норберт Кучман за нов мандат, и уточниха пордобности около датата за своя 100 годишен юбилей, който ще отбележат догодина през 2013-та. По случай юбилеят си планират да проведът запомняща се специализирана изложба на голям Английски гушест гълъб в градче близо до Лайпциг.

Снимки от изложбата можете да намерите в раздел "Изложби и базари" на сайта или от тук.

Стоян Колев

ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: