Вход Търсене

Борислав Ганчев от Благоевград разказва...

Гълъбовъдът с над 60 годишен "стаж" с пернатите си любимци - Борислав Ганчев от Благоевград, разказва за любовта си към гълъбите, как се отглеждат, с какво се хранят, как се тренират, как се спортуват спортни пощенски гълъби, как се живее с тези птици.

Вижте видеофайла от тук:

http://bnt.bg/bg/news/view/63108/kak_se_otglejdat_gylybi

Все по-малко хора отглеждат гълъби в Благоевград, от които да печелят, като ги продават, разказва Борислав Ганчев. Най-евтино гълъби се намират за 2 лева на пазара в областния град, за най-скъпите пък, пощенските - никой вече не дава 50-100 лева, каквато е реалната цена според стопаните.

Борислав Ганчев разказва, че откакто се помни отглежда гълъби. Признава, че цялата му пенсия отива за любимите му птици, а никой вече не се интересува от тях. С пощенските си гълъби стопанинът на пернатите птици е изпращал писма не само до роднини от страната, но и до приятели в Македония, Гърция и Румъния.

Борислав Ганчев: "До 1000 километра спокойно си преминава, но трябва да е трениран. Има случаи когато премине 500 километра и спира, ако го хване някой, го пуска. Вижда тука номерата. Пощенските гълъби не трябва да се товарят с тежки писма, защото няма да могат да прелетят дълго."

Ако търсите нестандартен начин да предложите брак - пощенският гълъб може да бъде добрият вестоносец. Така не само ще бъдете романтичен в очите на любимата, но и отговорът със сигурност няма да бъде не.

Вижте видеофайла от тук:

http://bnt.bg/bg/news/view/63018/otglejdat_vse_po_malko_gylybi

Автор: Добрина Грачанлиева, РТВЦ - Благоевград
Източник: bnt.bg

ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството:

Абонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: