Вход Търсене

Мързеливи гълъби ползват метрото, за да отидат на обяд

Група мързеливи стокхолмски гълъби редовно ползват услугите на метрото, за да отидат на обяд, пише англоезичният шведски в. „Локал“.

Говорителят на столичното метро Размус Сандстен заяви пред медиите, че птиците търпеливо изчаквали на спирката да пристигне композицията. След това се качвали за една спирка и слизали на любимия си двор с изхвърлени продукти на близкия мол „Фарста сентрум“. Там ровели за храна и пирували в обедните часове. По всяка вероятност ятото крилати гратисчии живеело някъде в южната част на Стокхолм.

Според Сандстен гълъбите привикнали към транспортната услуга случайно, след като техен представител се озовал в метрото. Не след дълго той се изхитрил да пътува по този начин, а примера му последвали и други екземпляри от ятото. Най-интересното според Сандстен е, че пернатите ползват метрото само на отиване до мола. Едва след като се наобядват, те благоволяват да ползват крилете си и се прибират у дома.

„Не забелязахме нито едно пътуване на гълъбите по обратния маршрут“, констатира пресаташето.

Шведски биолози отбелязаха по този повод, че гълъбите не са от най-интелигентните птици, но са ненадминати в имитирането на действията на себеподобните. Това будело известни тревоги от страна на стокхолсмския метрополитен, който се притеснява мързеливите ята да не обсебят тотално подземния транспорт.

Източник: БТА

ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: