Вход Търсене

"Флора Бургас" 2012 отваря врати от 25 април до 7 май

За последен път ще видим Флората такава, каквато я познаваме!

Само след дни започва традиционното изложение за цветя "Флора", което вече 29 години привлича туристи в Бургас преди началото на сезона. Под девиза "Природа - Човек - Хармония" от 25 април до 7 май в Морската градина ще бъдат показани уникални аранжировки с рязан цвят, интересни видове листно-декоративни растения и саксийни култури, както и последните новости в леката градинска техника и обзавеждане.

Повече от 50 ще бъдат участниците тази година, като 5 от фирмите ще участват за първи път. Най-силно международно присъствие са заявили представителите на Гърция, Турция, Италия и Холандия. Само два дни остават на желаещите да покажат продукцията си в цветарството, градинарството и градинското обзавеждане, които още не са се записали за участие. Необходимите документи могат да бъдат намерени на сайта на община Бургас - www.burgas.bg, а крайният срок за тяхното подаване е 20 април.

"Флора Бургас" има и конкурсен характер, като за участие в различните конкурси се подава писмено заявление. Два дни ще имат участниците, за да демонстрират пред журито аранжировките си с рязан цвят, архитектурното оформление на интериора и екстериора и оформлението на външната пазарна площ. Най-добрите ще бъдат наградени с медали и грамоти на официална церемония на 27 април в заседателната зала на Община Бургас.

Тази година за последен път ще видим "Флората" такава, каквато сме я виждали досега. Общинската администрация подготвя процедура за проектиране, която да даде нова визия на пространството, приютяващо изложбата. Целта е площта да бъде максимално усвоена и използвана целогодишно за изложби от всякакъв характер.

"ФЛОРА БУРГАС" 2012

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

С удоволствие Ви съобщаваме, че XXIX издание на Национална изложба за цветя с международно участие ще се проведе от 25.04 до 07.05.2012 г., включително в Приморски парк - Бургас.

Изложбата се провежда под патронажа на Кмета на Община Бургас. Девизът на изложбата е "Природа - Човек - Хармония".

Традиционно експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата.

Участието в отделни конкурси, съгласно регламента се заявява писмено с попълване на заявка. Участниците сами аранжират своя кът и се задължават да носят реквизит за него и допълнителен материал за подмяна на отрязан цвят, с цел да се запази първоначалната свежест на аранжировките до закриване на изложбата.

За право на участие се внася такса в размер на 30 лв./кв.м. – изложбена част и 5 лв. /кв.м. на ден – пазарна площ за цялото времетраене на излoжението. Минималната заявена изложбена площ не може да бъде по-малко от 5 кв.м, а пазарната площ 2кв.м. Сумите се внасят по сметка на Община Бургас Сметка БИН BG08SOMB 91308424151744, BIC код SOMBBGSF - Общинска банка код Бургас, код за плащане: 44 80 90. Цените са без ДДС.

Връчването на присъдените от журито награди, ще се състои на 27.04.2012г. от 10.00 часа в заседателната зала на Община Бургас. Приемаме предложения за научни доклади и съобщения от участниците.

Най-учтиво Ви каним да участвате в изложбата „ФЛОРА БУРГАС” 2012.

Приложено Ви изпращаме регламент и заявка за участие. При проявен интерес от Ваша страна, очакваме отговора Ви до 20.04.2012 г. с такса за участие на следния адрес:

Изложба „Флора - Бургас”
гр. Бургас 8000 ул. „Оборище” 85
тел: 056 81 36 96; 0898 77 88 51 – Тодор Павлов
факс: 056 83 08 54, 056 85 73 90
моб. тел. 0884 330 606

Община Бургас
тел.: 056 84 18 78 - Отдел „Озеленяване”

ДИМИТЪР НИКОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

СЪГЛАСУВАЛ:
ИНЖ. КОСТАДИН МАРКОВ
ЗАМ. КМЕТ, ОБЩИНА БУРГАС

АРХ. ДЕСИСЛАВА ЕВГЕНИЕВА
ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „УТ“, ОБЩИНА БУРГАС

Изготвил:
Л. арх. Светлана Танева
н-к отдел „Озеленяване“, Община Бургас

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: