Вход Търсене

Приемането на заявки за ЕЕ пръстените за 2013 г. започна

Уважаеми колеги,

Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите обяви крайният срок, до който трябва да бъдат събрани, обработени и изпратени заявките за ЕЕ пръстените за догодина.

Моля всеки от вас, да прецени колко пръстена ще са му нужни за 2013 г. и да изпрати заявката си на имейла на "Кинг клуб България" до 15-ти юли.

Напомням, че стандартният размер на пръстените за гълъбите от породата "Кинг" е 10 мм.

Цената на един ЕЕ пръстен закупен, чрез Съюза на гълъбовъдите е 0,50 лв.

Европейския съюз на природолюбителите отгледвачи на гълъби, пойни птици, зайци, морски свинчета и други дребни декоративни и домашни животни и птици (ЕЕ), е определил използването на зелен пръстен с бял надпис за 2013 г. за индивидуалната идентификация на птиците произведени в Европейският съюз.

Определянето на различни цветове на пръстените за различните години, се прави с цел на изложбите да не участват птици по-стари от 6 години, така че на изложбите да не се засичат птици с един и същ цвят на пръстена, но с различна година.

Пръстените за 2013 година стандартно съдържат идентификационен номер и инициалите на Европейския съюз – “ЕЕ”.

Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите е взел решение, стандартните пръстени на ЕЕ, да са задължителни за всички птици произведени от български гълъбовъди след 2012 г., след което участието на птици на национални и европейски изложби не може да стане, ако птицата не е опръстенена със стандартните цветови пръстени въведени от ЕЕ.

Председател ККБ
А. Дарачев

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
08.09.2012 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Колеги, ако на някой му трябват пръстени за тази година имам 30 излишни, стандартни БГ 10 мм.
Още новини свързани с гълъбарството: