Вход Търсене

В Силистра представиха Българския късоклюн гълъб

Вчера се проведе Национална изложба 2012 на "Български късоклюн гълъб без качул". Събитието се състоя в училище "Никола Вапцаров" на крайдунавския град Силистра, и бе организирано от Национален клуб "Български късоклюн гълъб без качул", съвместно с местното Гълъбовъдно дружество "Вестоносец".

На изложбата бяха представени над 150 гълъба от различни български и чуждестранни породи, като най-много бяха българските късоклюни гълъби без качул.

Класирането и разпределението на шампионските титли при "Българския късоклюн гълъб без качул" бе както следва:

Шампион на изложбата
Янко Митев

Червен цвят
І място - Бисер Денев
ІІ място - Валентин Велков
ІІІ място - Янко Митев

Жълт цвят
І място - Николай Николов
ІІ място - Валентин Велков
ІІІ място - Петър Кръчмаров

Черен цвят
І място - Пламен Станчев
ІІ място - Петър Кръчмаров
ІІІ място - Стелиан Стоев

В двора на училището намиращо се до Митницата в града, се проведе и традиционния към подобни мероприятия, пазар на гълъби, декоративни птици и други животни.

Снимки от провелата се на 3-ти ноември Национална изложба на "Български късоклюн гълъб без качул" в град Силистра са поместени в раздел "Изложби и базари" на Гълъбите.сом.

Снимки:
Кремена Бабова
Георги Георгиев

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ново в Гълъбите.сом:
- В библиотеката на сайта: Теоретични основи и практически съвети относно генетиката на гълъбите
- В раздел "Чуждестранни породи гълъби" на сайта: Египетски мораслат
- Стартира втория етап от гласуването във "Фото конкурс 2012", в който крайните победители ще бъдат определени от VIP-потребителите на сайта.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
16.11.2012 г.
  Plamen petrov / Пламен Петров 
Първо се научете как се прави изложби. Второ аз никога няма да бъда член докато несе промени ръководството и няма да участвам в нито едно събрание и изложби и меропреятия. Какво направи това дружество три години за членовете си нищо прибира им парите за членски внос и от всяка една изложба и базар с две думи нищо. Гласуваме на събранието нещо тосе приема и след два дена се прави това което на вас ви оттърва е за какво да идваме на събрание. Какъв е стимула да бъдеш член на това дружество дави давам всяка година 20 лева аз имам на кого даги давам така че оправяйтесе. Карайте я както знаете. Ни най малко пък вие може дами правите забележки. Като започнеш да даваш пари за гълъби като мен тогава можем да говорим.
12.11.2012 г.
  Георги Стаматов Георгиев / Георги Георгиев 
Тези думи не ти правят чест Пламене, много добре знаеш, че и двете изложби бяха организирани от "Вестоносец", но в едно си прав "Български късоклюн гълъб без качулка" са голям клуб защото в него членуват истински мъже, а не мрънкала като в нашия клуб. Нито един от тях не отвори въпрос за оценка за негов гълъб, за разлика от нас в "Вестоносец". Щом си недоволен от ръководството на следващото събрание стани и си изкажи мнението, като член на това дружество имаш това право, а не да пишеш с недомлъвки.
06.11.2012 г.
  Plamen petrov / Пламен Петров 
Браво на националния клуб български късоклюн гълъб голяма организация. Силистриското дружество има много да учи да направи такава изложба особенно това ръководство. Време е дасе помисли за промяна.
Още новини свързани с гълъбарството: