Вход Търсене

Ежемесечен пазар на гълъби и в Бургас

Уважаеми колеги гълъбовъди,

Най-после дружество на гълъбовъдите "МИР" - град Бургас се сдоби с площ за провеждането на базари на открито.

Благодарение на оказаното съдействие и проявено разбиране на управата на стадион "ЧЕРНОМОРЕЦ" - Бургас, Ни бе разрешено да ползваме терените на двете хандбални игрища на стадиона, които се надяваме да удовлетворят изискванията за един приличен базар.

Гълъбовъдно дружество "МИР" - гр. Бургас в лицето на своите членове е амбицирано и решено да съхранява и опази терена в добро състояние за дълго ползване от всички нас гълъбовъдите.

Сред най-активните членове на сдружението, които ще направят ежемесечните пазари на гълъби в Бургас факт, са: Чанко Колев, Апостол Фотев, Живко Янев, Тихомир Иванов, Димитър Канариев, Росен Славов, Йовчо Иванов, Андрей Янев, Борис Николов, Атанас Недялков и др.

И тъй като организацията на подобно събитие не е никак лека задача, всички те ще участват активно в маркирането на терена, насочването и подреждането на посетителите, ще следят за нередности и спазването на реда, ще отговарят за почистването на терена след приключване на самото събитие и пр.

На 20-ти април /събота/ ще бъде откриването на първия ежемесечен пазар в Бургас, на който посетителите ще могат да видят разнообразие от породи гълъби, всякакви декоративни, екзотични и домашни птици и дребни домашни животни.

Надяваме се на добър старт, и при видима проява на интерес и добра посещаемост, събитието да стане ежемесечно и традиционно.

Изпратени са покани за участие до повечето дружества от страната и региона, всички Вие сте добре дошли колеги, уважете ни и ни посетете на 20-ти април!

Освен богатата гама от пернати, които сте свикнали да виждате по всички подобни пазари, единствено тук в Бургас ще имате възможността да се докоснете до красотата на типичните за региона породи гълъби, каквито са Бургаския преметач, Айтоския рогат преметач и Поморийския преметач.

С уважение,
Чанко Колев - Председател ГД "МИР" - гр. Бургас


ОЩЕ НОВИНИ СВЪРЗАНИ С ГЪЛЪБИТЕ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: