Вход Търсене

205 елитни гълъба ще покажат в събота бургазлии

Тази седмица в град Бургас ще се проведе станалата вече традиционна Регионална есенна изложба на гълъби. Събитието се организира от Гълъбовъдно дружество "МИР" - гр. Бургас, гълъбовъдите от което тази година са подготвили 205 елитни изложбени птици от 16 различни породи, както местни български, така и утвърдени чуждестранни.

Членуващите в дружеството гълъбовъди са близо 30, а 22-ма от тях в събота ще представят своите най-хубави гълъби на тази изложба. Всички участници, както и представените от тях гълъби по породи, ще бъдат описани в каталога на изложбата.

Птиците ще бъдат оценени от шест членна съдийска комисия в състав:
- Атанас Дарачев, гр. Айтос
- Росен Славов, гр. Карнобат
- Панайот Савов, гр. Равда
- Живко Янев, гр. Бургас
- Стоян Христов, гр. Айтос
- Стефан Вичев, гр. Карнобат

Най-добрите гълъби от всяка порода ще получат дипломи, купи и медали, а награждаването ще стане по време на традиционния банкет вечерта след изложбата.

Организаторите на събитието гарантират на посетителите, че ще могат да видят изключително качествени гълъби от породи характерни за Бургаска област, като Бургаски местен преметач, Айтоски рогат преметач, Поморийски ролер и др., а така също и много други български и чужди породи, сред които: Варненски, Българска щитна чайка, Ростовски, Египетски суифт, Дамаскини, Индийска Мока, Бърненски гушест, Американски Кинг, Ростовски, Сатинети стар тип, Ориенталски мевки, Фенерлии и др.

На пазарът, който ще се проведе заедно с изложбата в двора на училището, също ще може да се види разнообразие от гълъби, декоративни и екзотични птици, папагали, канари, кучета, зайци, котки, риби, екзотични растения и кактуси, храни за животни, клетки, инвентар.

Номер за вет. пътни листи: 8000 - 9000, гр. Бургас.

Събитието ще е малък празник за ценителите на гълъбите и природолюбителите! Очакват се гости от цялата страна, заповядайте и Вие!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------СНИМКИ от изложбата в град Бургас, както и повече за породите гълъби и изложителите, ще намерите в нейния КАТАЛОГ.

Подробна информация за предстоящите събития в гълъбовъдството ще намерите в раздел Изложби и пазари на сайта.


ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: