Вход Търсене

Остава малко повече от седмица до откриването на Национална изложба 2014

"Кипят трескави приготовления в зала Фестивална, и въпреки появилите се напоследък слухове, че събитието ще се отложи, заради новите случаи на птичи грип в Европа, изложба ще има!", това уверяват от организаторите на Националната изложба на България за 2014 г. в лицето на Съюза на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в Р. България.

Остава малко повече от една седмица до официалното откриване на събитието, което ще бъде направено от Министъра на земеделието и храните от 13,00 часа в петък на 5-ти декември. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 14,00 часа в неделя, след което изложителите ще могат да получат своите птици обратно, и всеки да поеме пътя към дома.

Толкова много гълъби, кокошеви и водоплаващи птици на изложба с такива мащаби, не са показвани в столицата ни София от социализма насам, когато през далечната 1988 година, се провежда международната изложба на социалистическите държави "Интертау".

Предвижда се, сега под един покрив да бъдат събрани над 2 500 гълъби, декоративни кокошки и други диви и екзотични птици. Участниците от страната са представени от над 40 специализирани дружества и клубове по породи, членове на Съюза, а от чужбина се очакват гости-изложители от Унгария, Сърбия, Хърватия, Румъния и други съседни нам държави.

Заедно с Националната изложба ще бъдат проведени и три специализирани Клубни изложби, а именно на "Кинг клуб България", "Национален клуб Ориенталски мевки" и "Клуб на Руските гълъби". Оценяването на гълъбите ще се извърши от уважавани международни съдии.

Вътре в изложбената зала, ще има обособена част за закрит базар на гълъби и други домашни любимци. Организаторите напомнят, че както за всички птици, които ще бъдат показани от изложителите на изложбата, така и за тези, които ще бъдат в търговската част на базара, са задължителни транспортните вет. листи, с номер на обекта: 1000-0094.

ВАЖНО! Тези от вас, които посочат цена в каталога за своите гълъби (птици) и така ги обявят за продажба, задължително да напишат номера на пръстена (във формата за заявка) на съответния гълъб (птица). 10% от обявената цена остава в полза на Съюза. Купувачът заплаща сумата на касата, след което може да получи закупената птица още в събота (6.12.2014).

Цялата интересуваща ви информация около организацията и провеждането на събитието на годината, ще намерите в раздел "Календар" на сайта, или от тук като последвате линка:

Национална изложба 2014

Екипът на Galabite.com пожелава успешно представяне на всички изложители, а на организаторите - безпроблемна подготовка, и с лекота да успеят да наредят едно незабравимо за всички птиче шоу!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Желаещите да подкрепят развитието на Galabite.com и Pticevadi.com, могат да го направят, чрез активирането на своя VIP абонамент по време на Националната изложба в град София. За да направите това, ни изпратете данните си за контакт (имена и телефон), чрез формата за контакти, и ние ще се свържем с Вас.

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
07.12.2014 г.
  brokaj / Живко 
Добра долу горе има какво да се желае още.
07.12.2014 г.
  s77 / С. Сарандев 
Благодаря.
07.12.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Председателят на съдийската комисия е Д-р Станчев от Русе . Моите основни задачи са контактите с чужбина . /28 страни само в Европа/ Аз благодаря на всеки за градивна критика и съвети, за да направим нашето прекрасно хоби все по привлекателно и достъпно за повече хора /добри/.
07.12.2014 г.
  s77 / С. Сарандев 
Добре, казвате че не можете да вземете отношение. Обърнах се към вас, защото считам че е важно грешките да се откриват и да се показват навреме за да бъдат отстранени навреме, поне за да не ни се смеят чуждестранните колеги. Защото определено на всеки би му било тъпо ако оценителите не разпознаят вида на птицата му. ( А какво щеше да стане ако имахме чуждестранни участници с такива птици? ). Като цяло с две думи - Добра Изложба, но трябва и да се вземат предвид и поправят грешките, за да може следващата година да е още по-добре и т. Н .
07.12.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
За разлика от много хора аз не съм специалист по вичко и не мога да взама отношени по теми които не са от моята компетентност. Все пак благодаря за доверието.
07.12.2014 г.
  s77 / С. Сарандев 
В случай, че има заинтересовани: http: //www. Galabite. Com/pdfs/2013/EgyptSwift. Pdf.
07.12.2014 г.
  s77 / С. Сарандев 
Изложбата беше добра, имаше много интересни птици и много интересни хора. Искам да обърна внимание обаче на нещо, което ми направи неприятно впечатление - в залата имаше 4 птици от породата Египетски Суйфт, подвид Отати, подвидове Андалусийски и Махалави. Учудващо за мен на оценъчните листи на тези птици пишеше: "Египетски Суйфт Цвят СИН ДЮН". Няма такъв вид. За съжаление явно в България продължаваме с порочната практика да слагаме под един общ знаменател всички видове суйфти и да ги приравняваме към най разпространения у нас - така наречения "Дюн". Няма и такъв вид. Има Azrak Katifa, чиято окраска е с пясъчен цвят(такива птици имаше в базарната част) и който заедно с Rehani, Safi и още един - два подвида спада към декоративната групи Суйфти. Освен нея обаче има и летателна група, към която спадат именно въпросните птици, чиито препоръки в оценъчния лист бяха на база декорация. Не искам да обидя никого и се надявам да бъда разбран правилно - просто когато виждаме грешките не можем да не ги обсъдим, защото това е важно за развитието на гълъбовъдството. Надявам се на някакъв коментар от организаторите - д-р Велев например или собственика на птиците. . . .
07.12.2014 г.
  росен 1974 / Росен Филипов 
Честито на всички участници и на всички взели призове от изложбата.
06.12.2014 г.
  NG-Fighter / Н. Гергински 
Адмирации за организаторите и участниците , изложбата е на високо ниво!
02.12.2014 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Колеги, обърнете внимание, че гълъби ще могат да се закупуват и вземат от изложбата още в събота, а не да се чака до неделя, както бе досега! Добро решение на организаторите! .
29.11.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Http: //pik. Bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B4-1000-%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-news255277. Html? Fb_action_ids=911560025521063&fb_action_types=og. Comments.
29.11.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Благодаря. Аз винаги съм подкрепял и ще подкрепям младите интелигентни колеги. Хобито се развива в положителна насока. Важно е да се следи това което правят хората по света и в тази връзка Съюза ще организира екскурзии и посещения на Европейски изложби като нечало.
29.11.2014 г.
  bruce88 / Николай Тачев - Еди 
И аз ще участвам и аз пожелавам успех на всички Българи с главно "Б" p. S. Поздрави на Доктор Велев!
27.11.2014 г.
  Pesho Bombeliata / Петър Лозанов  
Успех , на всички учасници , много титли и медали , и малко главоболия след изложбата от към Болести и.
26.11.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Откриването ще е в петък по обяд от министърката на земеделието. Зала" Фестивална" , както написа Наско. Гостите и съдиите от чужбина ще с там още в чтвъртък.
26.11.2014 г.
  ERBIL / Ербил Адил 
Успех на всички участници.
26.11.2014 г.
  Atanas Darachev / Атанас Дарачев 
Как къде, в зала Фестивална естествено! .
25.11.2014 г.
  viktor.vasilev / Виктор Василев 
Ама каде е откриването някой знаели.
23.11.2014 г.
  Dr. Velev / Б. Александров 
Радвам се , че на плакат е гълъбът прославил българските гълъбовъди. БГ огледален ролер. Всякакви спекулации с името са наи-малко неуместни. Всеки знае кой е човека с най-големи заслуги за това .
Още новини свързани с гълъбарството:

Абонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: