Вход Търсене

Кампания “Заедно да направим Galabite.com още по-полезен!” - а Вие, взехте ли участие?

"Малко хора ще повярват какви природни дарби и колко много години практика са необходими, за да стане човек специалист, познавач на гълъбите!"

Чарлз ДарвинУважаеми гълъбовъди,

Тази мъдрост на великия английски учен и естествоизпитател Дарвин, е абсолютно прозрение за времето си. И макар, че и до днес интелектуалната извисеност на българина, за съжаление е на такова ниво, че да се наречеш "гълъбовъд" ще бъде по-скоро унижение, отколкото гордост (веднага ще бъдеш отъждествен с кокошкар), ние сме длъжни да работим за промяната на статуквото, за повишаването на познанията и имиджа на родния гълъбовъд.

В страните от Западна Европа, положението е точно обратното, гълъбовъдите в общия случай са образовани, заможни и уважавани хора. За да направим тази друга реалност факт и тук в България, всички заедно трябва стъпка по стъпка да вървим в правилната посока.

Към момента, трябва да отбележим обаче, че институциите отговорни в най-голяма степен за развитието на този процес, за съжаление бездействат. Държавна политика свързана със сектора няма, а дейността на нестопанските организации - дружества, клубове и съюзи, се изчерпва в най-добрия случай с организирането на една годишна изложба, в последно време дори заменяна от обезценяващ ценностите на гълъбовъдите пазар. А всъщност главното - образоването на гълъбовъдната общност, трябва да бъде приоритет на институциите. Ето защо, ние отново стартираме кампанията “Заедно да направим Galabite.com още по-полезен!”.

Тук естествено както всички колективни дела, не бихме могли да се справим без Вашата активна помощ и подкрепа. Как бихте могли да се включите в кампанията ли? Ще ви кажем, толкова е просто.

На първо място с Ваша помощ можем да допълним Фото галериите на сайта, особено в раздела Породи, където голяма част от българските и чуждестранни породи са представени с малък брой снимки, недостатъчни (особено за младите начинаещи гълъбовъди) да онагледят характерните особености на породите.

И така, всеки от Вас, отглеждащ гълъби с добро качество, отговарящи максимално на стандартите на съответните породи, може да ни изпрати техни снимки, и ние ще ги добавим към галерията на породата в сайта. Молим Ви, да ни изпращате само професионално направени снимки, разкриващи и подчертаващи породните белези на птиците, а не на гълъбарниците ви и хигиенното им състояние.

Общата галерия със снимки на сайта, има за цел да ви бъде полезна в справянето с болестите и неприятелите по гълъбите, като ги онагледи. Същевременно с това, има и подгалерии предоставящи ви интересна, любопитна и разтоварваща серия от снимки. Към тези подгалерии могат да се добавят нови, ако се прецени че е необходимо, но най-важната ни цел към момента, е да се допълнят вече съществуващите такива, с качествени снимки отговарящи на тематиката.

Тук обаче, отново е нужна помощта на всеки един от Вас! Какво имаме в предвид... В момента, в който се сблъскате с необичаен проблем, вродена аномалия при пиленцата, външно изявено заболяване, паразити или други болести по гълъбите ви, можете да ги заснеме, да ги онагледите, и да ни ги изпратите. Сами разбирате, че тук сайтът сам не може да се справи и е нужна помощта ви, а създадените галерии със снимки ще са от изключително голяма полза за всеки един гълъбовъд. Всяка една снимка може да се коментира, и така да бъде в услуга за бързата диагностика на заболяванията и лечението им.

Снимките изпращайте като прикачен файл (може и Zip-компресирани) на е-mail:

Във виртуалната библиотека на сайта ще намерите нови статии, свързани с участието и оценяването на гълъбите на изложби, тънкости при развъждането на гълъбите, заболяванията и методите на лечение и профилактика. Всеки от Вас, който разполага с подобни материали, преводна литература, стандарти и пр., може да допринесе за обогатяването на виртуалната библиотека на сайта, за което предварително Ви благодарим!

Специално се обръщаме към Председателите на гълъбовъдни дружества и клубове, да намерят време за актуализиране на профилите си в раздела Дружества, съюзи и клубове на гълъбовъдите в България. В болшинството от случаите липсва информация за целите и приоритетите на съответната организация, за членския състав, за това каква дейност всъщност осъществява сдружението и пр. Това не е никак добра реклама, нито добро представяне на организацията ви, пред настоящите и бъдещите ви членове. Ако изпитвате затруднения при добавянето на информация, не се колебайте да се свържете с нас.

До този момент не сме отказали на абсолютно никой, да публикуваме информация в раздел Новини, отразяваща определено събитие, изложба, представяне дейността на дружество, клуб, акцентиране на конкретна порода гълъби и пр. И макар това да представлява своеобразна безплатна реклама за обекта на новината, трябва да отбележим, че много малко дружества и гълъбовъди се възползват от този "подарък". Нека променим това. Използвайте Galabite.com, като своята трибуна, нека чуем Вашето мнение, Вашия глас, разкажете Вашата история! Пишете ни, чрез Формата за контакти.

Най-актуална информация за всички предстоящи български и голяма част от важните международни изложби и пазари на гълъби (дата, място и контакти за връзка с организаторите), може да разчитате винаги да намерите в раздела Календар на сайта. Данните се актуализират буквално ежедневно, а добавянето на ново събитие става бързо и лесно, чрез бутона "Ново събитие".

Набираните средства от VIP-членството в сайта, постоянно се влагат за подобряване функционалността и дизайна на сайта, а така също и за създаване на нови идейни проекти, като например: Видео галериите, Системата за лични съобщения между потребителите на сайта, Мобилната и английската версии на сайта, Уникален единен регистър на пръстените на гълъби произведени от български гълъбовъди, Регистъра на гълъбовъдните дружества в България, и др. Друга част от набраните средства се използват за отразяване на важни събития и мероприятия в областта на гълъбовъдството, като изложби, пазари и семинари, за да може винаги да ви бъде предоставяна най-новата и актуална информация. Влагат се средства и в промотирането на Galabite.com сред гълъбовъдната общност в България и чужбина (английската версия на сайта: www.pigeons-birds.com), което от своя страна ще подобри качествено и количествено общата функционалност и полезност на всички услуги предлаганите от сайта.

Нека заедно да направим Galabite.com още по-полезен! Станете будители, бъдете активни!

Екипът на Galabite.com

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
17.03.2015 г.
  shpexy / Алекси Георгиев 
Та нали точно за интелектуалната извисеност на българина стана въпрос в началото на темата. Каква интелигентност очаквате от кокошкари ? ! (предвид, че и развъждането на кокошки е изкуство, но просто се използва като нарицателно) Първо трябва съзнанието си да излекуваме и чак тогава да лекуваме гълъбите си и да даваме съвети на другите! Но кампанията е смислена и важна! С каквото можем ще помогнем - то си е най-вече за нас! Поздрави и успехи както на екипа, така и на всички съвестни гълъбовъди!
02.03.2015 г.
  Lahor_82 / Ляти Ананов 
Колега одавна има как да се правят корекции на коментари поне от 3 г. насам сайта предлага тази опция това, че повечето са невежи никой не им е виновен дори и ти самия не си се научил.
12.01.2015 г.
  ivan vulkovski / иван вълковски 
Гълъбите. Ком ми доставя голямо удоволствие. Мисля 4е трябва да се направи така, 4е да могат 4леновете да изтриват някои от неподходя6тите си коментари. Прави ми впе4аъление, 4е някои пи6ат късно ве4ер в нетрезво състояние. Добре е сутрин да имат шанс да корегират думите си.
Още новини свързани с гълъбарството: