Вход Търсене

Адмирации за всички участници на IV. Специализирана изложба на Американски Кинг

Уважаеми гълъбовъди,
Драги ценители на породата Кинг,
Скъпи приятели,

На 14 Ноември в град Бургас се проведе Четвъртата специализирана изложба на гълъби от породата Американски Кинг, организирана от Сдружение на гълъбовъдите "Кинг клуб България".

За разлика от предните 3 години, когато провеждахме годишните си изложби, основно като гости на други гълъбовъдни организации, и използвахме наготово (под наем) техните клетки, тази година за първи път можем да се похвалим със собствена организация - относно частта включваща монтажа и демонтажа на изложбените клетки, подредбата и декорацията им, съдийството, наградния фонд и пр.

Тук е мястото да изкажа своята най-голяма благодарност към всички колеги от Клуба, които два дена бяха неотлъчно ангажирани с изложбата, и се раздадоха изцяло за общото благо! За да се получи изложбата ни както трябва, те бяха хората, които поеха на плещите си цялата работа, и най-важното издържаха до края! Специални адмирации за най-дейните: Доньо Иванов от Раднево, Любомир Михов и Валентин Делчев от Хасково, Георги Георгиев от Търговище, и разбира се моя милост.

Искам да изкажа благодарност и към нашите домакини - Гълъбовъдно дружество "МИР" - гр. Бургас, които ни предоставиха възможността заедно с тях да направим една изложба, смея да твърдя без да преувеличавам - на европейско ниво. Заедно представихме на посетителите над 270 гълъба от различни породи. От тях 64 бяха птиците на "Кинг клуб България", а участници този път бяха общо 9 колеги от Клуба.

Повече информация за самата изложба, за нейният ред и регламент, ще намерите в раздел "Календар" на сайта, или от ТУК.

С набраните до този момент средства (от членски внос) на Клуба, това лято взехме решение и закупихме изложбени клетки, заедно с всичкия необходим за провеждането на една изложба инвентар - за общо 200 броя птици. И понеже средствата ни не бяха достатъчни, дори и в момента касата ни е все още на червено. За радост обаче, постепенно дългът ни намалява, благодарение на щедрите дарения на няколко колеги от Клуба.

Искам да призова всеки, който има възможност и разбира се желание - да помогне на Клубът ни, за да вървим напред към изпълнението на поставените цели. До този момент сме доказали, че следваме правилния път, всеки лев се харчи разумно, финансови отчети се изпращат минимум два пъти годишно на електронните пощи на всички членове. Ако има някой, който е посочил несъществуващ е-mail, или иска по друг начин да получава информация за клубният живот, моля да се свърже с мен! Защото аз държа да има комуникация помежду ни, да има прозрачност, всеки да е наясно с финансовото състояние, и да изказва свободно своето мнение относно всички решения и действия касаещи Клубът ни.

А сега към самата изложба. Насрочена бе за 13. и 14. Ноември – петък и събота. Първия ден от 18,00 часа започнахме сглобяването на изложбените клетки, заедно с окомплектоване и декорация. Оценяването на птиците продължи почти до 1,00 часа сутринта, и със сигурност бе доста изтощително за съдиите. Искам да отбележа, че всичко бе направено както трябва, всеки детайл бе изпипан: оценителните листи бяха попълнени надлежно, всеки един гълъб по отделно бе изкоментиран от съдийската комисия, бяха отбелязани положителните и отрицателни качества на птиците. Това със сигурност бе много полезно за всички присъстващи на оценяването.

На другия ден изложбата бе отворена за посещение в 8,30 часа. Имаше доста посетители от региона и цяла България. Събитието бе отразено и от местната ефирна телевизия СКАТ ТВ. За всички, които не успяха да присъстват на изложбата, ние също заснехме любителски ВИДЕО КЛИП. Приятно гледане!

Както споменах и по-горе, с активно участие на изложбата се откроиха 9 изложителя членове на Клуба, които показаха общо 64 класни екземпляри от породата Американски Кинг, както следва:
1. Доньо Иванов, гр. Раднево - 15 бр., цветове: бял, жълт, червен рецисивен, тигров черно-бял, андалуски;
2. Христо Николов, гр. Раднево - 4 бр, цветове: андалуски, индиго, тигров черно-бял;
3. Валентин Делчев, с. Ябълково, обл. Хасково - 9 бр., цветове: андалуски, червен доминантен, син с черни ленти, тигров черно-бял, АОС;
4. Николай Минков, гр. Троян - 3 бр., цветове: алмонд, бял, тигров червено-бял;
5. Георги Стаменов, Димитровград - 3 бр., цветове: жълт, тигров червено-бял, андалуски;
6. Георги Георгиев, гр. Търговище - 1 бр., цветове: бял;
7. Любомир Михов, гр. Хасково - 4 бр., цветове: тигров черно-бял, андалуски, АОС;
8. Атанас Дарачев, гр. Айтос - 11 бр., цветове: син с черни ленти, син шимел, тигров синьо-бял, бял;
9. Костадин Мархолев, гр. Созопол - 14 бр. цветове: бял, червен, черен, син кован.

Така бяха представени птици от общо 15 цветови класа, както следва: син с черни ленти, син шимел, син кован, черен, андалуски, индиго, червен рецисивен, червен доминантен, жълт рецисивен, алмонд, тигров черно-бял червено-бял и синьо-бял, бял, АОС.

Шампиони станаха следните птици:
- Най-добър мъжки гълъб: 1.0 2014 Син с черни ленти с 96 точки на А. Дарачев от гр. Айтос;
- Най-добър женски гълъб: 0.1 2015 Бял с 96 точки на Доньо Иванов от гр. Раднево.
- Шампион с 96 т., 2014 г, 0.1, червен капак на Костадин Мархолев от гр. Созопол.

Държа да отбележа, че и всички останали участници показаха качествени птици, които също бяха оценени с много добри оценки: 95, 94, 93 точки, за което заслужават адмирации. Шампионите бяха наградени с купа, а всички участници получиха сувенир - дървен плакет и почетна грамота за спомен.

Събитието е отразено и в раздел "Галерии" на сайта, където ще намерите богат СНИМКОВ МАТЕРИАЛ.

Още веднъж изказвам благодарности към всички участници, които в днешните трудни времена отделиха от личното си време и финансови средства, и ги посветиха на любовта си към породата Кинг! Надявам се, че с това отлично представяне на тази изложба на породата Кинг, сме събудили интереса към нея у гълъбовъдите. Събитието бе посетено и от много деца, това също е изключително радващо. В тази насока ние от "Кинг клуб България" имаме специална политика - всички деца са освободени от членски внос, и се ползват от някои привилегии. Дано това допълнително стимулира подрастващите към отглеждането на гълъби!

Като цяло членският ни състав расте регулярно. От създаването на Клуба през 2011 г. от 4-ма учредители ентусиасти, за 4 години активна публична дейност досега, към настоящият момент вече сме 34 гълъбовъда любители на Кинговете! Дано с всяка следваща година се радваме на все по-голяма активност и нарастващ интерес към породата. Това всъщност е и основната ни цел, която си поставихме при създаването на "Кинг клуб България" - популяризиране и насърчаване отглеждането на породата Американски Кинг в България!

Нека си пожелаем, с всяка следваща година да ставаме все повече и все по-силни. Да се радваме на пълни гълъбарници, със здрави и качествени птици! И сега вече спокойно всички ние, можем да се оттеглим за заслужена почивка, в очакване на зимата и месецът, в който има най-много празници. Затова от все сърце ще ви пожелая, на всички Вас и Вашите семейства, весели Коледни и Новогодишни празници!

Атанас Дарачев
Председател "Кинг клуб България"

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: