Вход Търсене

90 изложители от цялата страна представиха над 800 гълъба на третата национална изложба на гълъбовъдите

Връчвам Купата на гранд шампиона на кмета на Ловеч Корнелия Маринова, защото без съдействието на общината това наше голямо събитие нямаше да може да се състои. Това каза при откриването на обединената изложба на Клуба на руския гълъб България и Клуба на структурния гълъб България председателят на Клуба на руския гълъб Йордан Рачев.

Повече от 90 изложители от цялата страна, между които любители на гълъбите от всички областни градове, се представят с над 800 птици, оценяват ги съдии от България, Молдова, Англия и Холандия. Сред посетителите на изложбата са и хора, дошли още от Гърция, Турция и Обединените арабски емирства.

Повече за регламента на самата изложба ще научите от ТУК.

Ловеч е домакин за трети път на национална изложа на гълъбовъдите у нас, но за първи път изложението е в този формат. Клубът на руския гълъб е със седалище в Ловеч, учреден е от 18 ентусиасти преди четири години, вече членовете му надхвърлят 40. Клубът на структурния гълъб е със седалище Шумен.

„Имате широката и гореща подкрепа на община Ловеч това начало да се превърне в традиция – заяви при откриването кметът Маринова, – още повече че в нашия град в началото на 60-те години на миналия век е създадено едно от най-старите гълъбарски дружества у нас, което организира няколко успешни изложби. Знаем за усилията ви за селектирането на породите, благодарим ви, че пожелахте да споделите с нас тази красота на природата.“

Една от легендите на българското гълъбарство е от Ловеч – Атанас Денев, от когото са се учили много любители от цялата страна. Ловеч е дал и други ентусиазирани гълъбари – Асен Илиев и Петко Тотов. И днес на изложбата имаше небивал интерес към представените екземпляри.

Снимки от изложбата ще намерите в галериите на сайта, или от ТУК.

Източник: lovechtoday.eu

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: