Вход Търсене

Среща на спортните маратонци в България, Каспичан /17.02.2016/

Здравейте колеги,

На проведеното Европейско Експо през миналата седмица в Букурещ получихме предложение от румънски организатор за провеждане на съвместни полети – „ МАРАТОН” през тази година.

Предложението дойде от един от членовете на управата на "зона ЮГ" в Румъния г-н Орхан Моиум, който ни увери че ще изпратят транспортьор за българските гълъби. Имат около 10 големи транпортьора (закупени от богаташите в тази зона!) и за тях това не е проблем.

Тази зона включва клубовете от градовете Констанца, Мангалия, Меджидия, Яломита, Кълъраш и Силистра.
Предложените полети са 5 (пет) : Три над 1000км. ,които ще бъдат със сигурност, със старт след 10:00 часа! - полетите са през три седмици … и Два над 800км. за най крайните в зоната им.

В тази зона за 2016год. на маратон се очаква да се състезават около 180 гълъбовъди и над 2000 гълъба.

През изминалата седмица седмица се установи контактите и с заместник Председателя на тази зона г-н Габриел Опреа, който е и отговорник за маратоните .Той се състезава само на маратон и е собственик на няколко лични транспортьора за маратон.

От него бяха потвърди думите на г-н Орхан Моиум , че ще изпратят трананспортьор само за нас и сподели че се надява да се получат само едни интересни съвместни полети .

Предложението на румънците е да ни изпратят камион с техен шофьор и комисия, (всичко ще е включено в цената) за България с 2 Два центъра за събиране на гълъбите, които ще се уточнят допълнително.

Друг камион ще събира гълъбите на ръмънските колеги и двата транспортьора ще пътуват заедно, като в нашият ще имаме представител .

Договорихме се с г-н Габриел Опреа за среща на високо ниво на 17/02/2016 (сряда) от 17:00 часа в гр.Каспичан в конферентната зала на хотел-ресторант "Канцлера". Ще присъстват и други делегати от Румъния .Ще има 1 час време за предварителни дискусии, след което в 18:00 часа започва коферанцията.

На място ще се договарят,уточняват -цена, направления,дати на полети и др.

Всички заинтересувани са добре дошли на тази среща. Желателно е да има представители от всички клубове – председатели ,упълномощени лица.

С уважение: Георги Каракостов, гр.Ямбол

Идеята е добра, за нас остава само да се обединим всички „маратонци в България” и да присъстваме на тази стеща! От нас зависи какво ще се договорим… пък може да се получи нещо което си заслужава и с переспектива занапред.

Ако се договорим с тях, се очакват Интернационални полети с над 300 гълъбовъда и над 4,000 гълъба за всеки от петте предварително предложени полета!

За събранието на 17.02.2016 (сряда) от 17:00 часа в гр.Каспичан в конферентната зала на хотел-ресторант "Канцлера". Ще присъстват и други делегати от Румъния.

Ще има 1 час време за предварителни дискусии, след което в 18:00 часа започва конференцията. От клуб Полет -Варна ще присъства Георги Вичев, Стоян Петров и може още трима членове на клуба да присъстват.

За връзка: 0886 310 666.

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: