Вход Търсене

Регионална изложба на гълъби в град Шумен /3-5.11.2016/

Уважаеми Гълъбовъди,

От 3 до 5 ноември /четвъртък, петък и събота/ единствените две дружества от град Шумен, които са членове на Съюза на гълъбовъдите в България, а именно:

- Сдружение на гълъбовъдите "Гълъб на мира Шумен", и

- Национален клуб "Шуменски гълъб",

организират голяма Регионална изложба на гълъби в града:

http://www.galabite.com/pigeons-bazaar-1483.html

Събитието ще се проведе в спортна зала "Младост", намираща се до Кооперативния пазар в град Шумен.

Изложбата ще бъде сглобена и наредена още на 3.11.2016г. предиобяд, и от четвъртък следобяд до петък на обяд ще очаква за настаняване изложбените птици. Оценяването се планира да приключи до около 15,00 часа в петък, след което изложбата ще бъде отворена за посетители.

Официалното откриване на събитието обаче, ще бъде направено в събота от 9,00 часа от г-н Данко Петков - председател на Съюза на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в Република България.

Изискванията за участие е гълъбите да са в отлично здраве, да не са по-стари от 6 години, да не са опаразитени, и да са опръстенени със стандартните за съответните породи ЕЕ БГ пръстени.

Пътните листи за пренасяните птици са задължителни. Номер на обекта: 9700-0502, Шумен.

Очаква се на изложбата да бъдат представени над 500 гълъба. Организаторите са си поставили за цел, да се наблегне на представянето на местните български породи, основно от региона на северо-източна България: Шумен, Разград, Варна, Добрич, Търговище, Русе и др. Както е известно в този край се отглеждат българските породи: Шуменски гълъб, Търговищки, Разградски и Варненски гълъби, Българска щитна мевка и др.

Освен тях, ще бъдат представени и голям брой международни породи, сред които: Кариери, Паунов гълъб, Американски Кинг, Мария Стюард, Китайски чайки, Английски голям гушест, Сатинети, Дебреценски ролер и др.

Оценяването ще бъде извършено в петък от 11,00 до 15,00 часа от съдийска комисия от около 10 признати от Съюза на гълъбовъдите национални съдии на гълъби, сред които: Сашо Кирчев, Димитър Станчев, Станислав Стефанов, Стефан Вичев и др.

Таксата за участие на изложбата е 2,00 лв/на изложбена птица, а при представяне на над 10 бр. гълъби - 1,00 лв/на птица. Краен срок за подаване на заявки: 20.10.2016 г.

Входа за посетители ще е 2,00 лв за възрастни, а за деца и хора с увреждания - безплатен. Награждаването на шампионите ще се състои в събота вечерта на традиционния банкет.

Тези от участниците и посетителите, които желаят куверт за банкета и нощувки в хотел, нека да се свържат с организаторите на посочените по-долу телефони за връзка, за да уговорят подробностите.

Тъй като много от участниците са гости на местното дружество, те ще могат да вземат птиците си още в събота късно следобяд след затварянето на изложбата за посещения. В неделя изложбата няма да работи.

Освен от цяла България, се очакват посетители на изложбата и от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и други съседни страни! Вие също сте добре дошли - заповядайте заедно да направим този ден празник!

Заявки за участие на изложбата се приемат от:
Станислав Стефанов /Председател/
Телефони: 0897 444 262, 0887 735 461
E-mail: stahislav12345@mail.bg

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
04.11.2016 г.
  bogdan bogdanov / Богдан Богданов 
В петък след 15 часа не беше отворена изложбата. Пак подвеждаща информация.
Още новини свързани с гълъбарството: