Вход Търсене

Изложбата в Шумен събра гълъбари от цялата страна

Животните могат да предпазят децата от пороци като дрога, алкохол и лоша компания, смята любителят гълъбовъд Николай Минчев.

Той е четвърто поколение гълъбар и вече няколко десетилетия се занимава с отглеждането на птици.

Николай е бил учител и споделя своите наблюдения, че всяко дете, което се занимава с животни, избягва алкохол, цигари и бандите.

"Доволен съм, че успяваме да запалим част от децата с нашето хоби", казва той и добавя, че когато види интерес у някой малчуган, му подарява птици, за да се грижи за тях.

Това кара децата да бъдат с добри сърца, а покрай тях и другите хора, категоричен е гълъбовъдът.

Николай Минчев отглежда предимно Добрички преметач с една и с две качулки, има пощенски стандартни гълъби, както и няколко интересни румънски породи.

Той е дошъл на Регионалната изложба в Шумен, за да покаже своите птици, но и да помогне на други любители на гълъби, ако се нуждаят от животно или услуга.

Ако имаш проблем, звънни на гълъбар, шегува се Николай и допълва, че всички са като едно семейство.

Изложбата в Шумен е 36-та поред и се организира от Дружество „Гълъб на мира" и Национален клуб „Шуменски гълъб", обясни Станислав Стефанов.

Акцентът е върху българските породи, които се гледат в Североизтона България, както и породи от цял свят, каза той и допълва, че иска да покажат на хората докъде е стигнало развитието на различните породи.

Гледайте видео от изложбата ТУК.

Стефанов обясни, че отглеждането на гълъби е сложно занимание и има много стандарти, на които птиците трябва да отговарят.

Над 500 птици бяха показани на изложбата. Пернатите бяха оценявани от жури, като най-голямата награда - Гранд шампион, бе взета от шуменския гълъб на Йордан Нейков.

В галериите на сайта може да разгледате СНИМКИ от изложбата.

Източник: dariknews.bg

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: