Вход Търсене

Български блондинет собственост на Драго Пенев стана Гранд шампион на Европейската изложба на мевки в Белгия

От 4-ти до 6-ти ноември в град Хоутхален в Белгия се проведе годишната международна специализирана изложба на Европейския клуб на отглеждачите на Ориенталски мевки.

Общият брой на представените на изложението птици е 505. Като цяло изложителите са показали изключително класни птици от група "L" - Мевки, сред които и доста редките породи: Турбит, Турбитийн, Тунизийска мевка, Италианска мевка, Африканска сова, Гентска, Английска, Анадолска, Полска, Домино мевка, Фигурити и др. Повече за тези породи мевки можете да научите в раздел Породи.

Радващ е факта, че изключително активно участие на изложбата взема родния Национален клуб Ориенталски мевки, за чието представяне може да се каже, че е минало повече от отлично.

7 гълъбовъда от него членуват в Европейския клуб на мевките, а участие на тази изложба са взели пет от тях: Драгослав Пенев, Сашо Кирчев, Димитър Станчев, Ертан Яшар и Юрий Николов.

Българските участници могат да се похвалят с грандиозен успех! Защото въпреки многото километри, които изминават българските птици, за да стигнат до изложбата, по-голямата част от тях получават много добри оценки. А птица на Драгослав Пенев става европейски шампион за 2016 година в своя цветови клас и Гранд шампион на изложбата! Гълъбът е мъжки син пръскан блондинет получил 97 точки.

Това не е първата подобна голяма награда за Драгослав Пенев. Негов гълъб става европейски шампион на Европейската изложба и през 2013 година, и тази година той за втори път покорява шампионската титла. Тези негови постижения са огромен успех за българското гълъбовъдство, като цяло!

Снимки на всички шампиони от изложбата ще намерите в галериите на сайта от ТУК.

Екипът на Гълъбите.сом честити шампионската титла на г-н Пенев, и му пожелава да изживее още много подобни успехи, и радостни моменти със своите любимци!

 Дата / ОценкаИМЕ / Мнение, препоръка
16.11.2016 г.
  dejan demirov / Деян Демиров 
Браво на колегата ! ! !
16.11.2016 г.
  павел павлов / Павел Павлов 
Браво Драго! С труд, мерак и постоянство всичко се постига!
Още новини свързани с гълъбарството: