Вход Търсене

Маратонски състезания на БАГСГ през 2019г.

Във връзка с организацията на маратонските състезания с транспортьор на БАГСГ ще бъде създадена работна група, която ще отговаря за организиране и провеждане на състезанията на национално ниво от Полша.

Дати за състезанията от Полша:
22.06.19 - Пржемисъл – ранен старт
06.07.19 - Варшава - късен старт
27.07.19 - Люблин – ранен старт

Състезанието от Варшава ще бъде Национално за всички участници и освен обща класация ще има зонални и групови класации.

Класациите за двете състезания с ранен старт, ще бъдат разделени на две зони Национални за всички участници.

В случай, че зоните изявят желание да направят общи класации в тези състезания, моля да заявят в заявките за участие.

Заплащането ще се извърши на гълъб, за трите състезания пакет с предварителна заявка най късно две седмици преди състезанието.
Не заявени гълъби няма да вземат участие в състезанието.

При събрани 1000 гълъба цената ще бъде 6 лева на гълъб, при заявени и платени 1 500 гълъби цената ще бъде 5 лева на гълъб за трите състезания. Над 1 500 гълъба - корекция на цената.

В случай че се получи разрешение за износ на гълъби в посока Украйна, ще бъдат определени дати и за състезания от тази посока.

Датата на маратона от Пржемисъл - състезанието ще се проведе на 22.06.19. Промяната е с цел състезанието да се включи в националната програма за кат. "С", за клубовете, които, не разполагат с километри за покриване на нормативните изисквания за категорията.

Ще има промяна на някой от състезателните правила в клас СПОРТ. Всички корекции ще бъдат ясни след края на месец март, след окончателно решение на спортната комисия на FCI.

До момента, това което е прието като корекция е следното:
Отпада правилото за право на използване на разстояния които са 5% под долната граница за кат "Е" - маратон.
Нова категория кат. I - 3 класации над 500 км. с общ сбор 1800 км. за една състезателна година. Класацията е смесена за едногодишни и стари гълъби. Използва се само за едногодишни резултати. Ще бъде въведен минимум за брой гълъби и гълъбовъди.

Окончателната информация ще бъде публикувана след получаване на всички заявки и уточняване на групите и подробностите по провеждане на състезанията.

Източник: brpa.eu

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: