Вход Търсене

Над 100 гълъба отглежда в двора си Ферад от Млечино

"Когато съм с гълъбите, се чувствам най-добре. Още от дете обичам животните и птиците, но още повече обичам да ги нахраня", казва 57-годишният Ферад Мурад от ардинското село Млечино.

В двора на къщата си той има гълъбарници, където отглежда над 100 гълъби и пъдпъдъци. Отделно от пернатите птици Ферад отглежда в дома си и десетки най-обикновени кокошки, пуйки и зайци за домашната трапеза.

"Повече от 40 години гледам с голяма обич гълъби и съм се убедил, че когато съм сред птиците, се разтоварвам и забравям за житейските несгоди.

Гълъбите искат много грижи. Всяка сутрин трябва да ги нахраниш с пшеница, царевица или слънчоглед. Направил съм два гълъбарника със специални клетки за птиците, за да се чувстват комфортно.

Познават ме гълъбите и като ме видят, идват и кацат върху мен. Радвам се на акробатичните им номера в небето", разказва безработният родопчанин.

Гордее се, че има много видове гълъби, като мардин, монахиня, келебек с разнообразни разцветки, които ги няма в региона.

"Трудът не ме плаши. Какво ли не съм работил, но никога не съм чакал хляба си наготово", споделя Ферад Мурад.

Той е бил шофьор и продавач-консултант в Лалели, Истанбул през 90-те години на миналия век. Женен, има две дъщери и се радва на един внук.

Автор: Гюнер ШЮКРИ
Източник: kircaalihaber.com

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството:

Абонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: