Вход Търсене

Над 200 птици от 42 породи показват на изложба в СЗ „Дан Колов“ - Севлиево

В спортна зала "Дан Колов" любителите на пернатите ще имат удоволствието да се насладят на изложбата на гълъби и декоративни птици, организирана от „Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите – Севлиево 2010“. Над 200 птици от 42 породи, сред които и изключително редки, могат да видят посетителите.

Кметът на Община Севлиево откри официално събитието и се ангажира с помощта на общината следващата година изложбата да прерасне в национална. В района има много запалени гълъбовъди, които от десетки години отглеждат и селектират шампиони от различни породи.

„От името на Дружеството на гълъбовъдите в Севлиево искам да Ви връча купа и грамота, в знак на благодарност за всичко, което общината и лично Вие направихте през годините, за да не залезе гълъбовъдството в региона, а да продължим да сме сред първите и да развиваме все по-интересни породи“, каза председателят Васил Василев и удостои кмета с почетните знаци на дружеството.

Д-р Иванов разгледа изложбата и се запозна от близо с последните успехи на севлиевските гълъбовъди – десетки птици – шампиони са отгледани именно в Севлиево и са достойни претенденти в множество международни изложби.

Птиците шампиони и незабравими моменти от изложбата ще намерите запечатани в снимки в раздел "Галерии" на сайта, от: ТУК.

Източник: sevlievci.com

 ИНФОРМАЦИЯ

Няма добавени мнения!

Още новини свързани с гълъбарството: