Вход Търсене

Немски модени

Снимка на гълъбНЕМСКИ МОДЕНИ

Немската Модена (Deutsche Modeneser) е порода гълъби получена в продължение на много години на селективно развъждане от страна на немските гълъбовъди. Тя е получена, чрез целенасочена кръстоска на италианската Модена с други месни породи гълъби.
Немската Модена спада към Гигантският тип породи гълъби за месо, които са едри, тежки, с плътно телосложение. Сред тях са още и породите: Кинг, Тексан, Италианската Модена, Унгарски гигантски гълъб, Щрасер и др.
Цвета на оперението може да бъде в различни цветове: бял, черен, жълт, червен, син, син с ленти, кован, тигров, в различни комбинации с капаци (щитове), като съществуват и двете основни цветови разновидности за италианската модена - т.нар. “Gazzi” и “Schietti”. Оперение тип “Гази” означава шарено оперение, като главата и част от гърлото, крилата и опашката са цветни, а останалата част от птицата е в бяло. Разцветката може да бъде в червено, жълто, черно или сиво. “Шиети” не са шарени, нямат бяло в оцветяването, а се открояват с контрастни щитове (криле, капаци).
Тялото на немската модена е стройно и елегантно, доста високо, което се дължи на изключително дългите крака на птицата, и дълъг врат. Самото тяло е с удължена и леко заоблена форма, но не колкото при италианските модени и кинговете, а изглежда значително по-слабо и стегнато. Главата е средно голяма съразмерна на общата структура на тялото.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook