Вход Търсене

Лаудино Сервиляно гушест

Снимка на гълъбГУШЕСТ ЛАУДИНО СЕРВИЛЯНО

Стандарт

Произход:
Испания.

Общ вид:
Гушест Лаудино Сервиляно е добре сложен, темпераментен и високомерен, приятен е за гледане. Има широки гърди, кръгли в основата и ниско висящи, големи, гушата е с крушовидна форма, която не трябва да допира земята и е покрита с рехави гладки пера.

Телосложение и размери (15 точки):
Лаудино е дълъг между 23 и 28 см, измерен от предната част на гърдите до края на опашката. Ширината на гърдите, трябва да е колкото половината от дължината на гълъба, например ако дължината на гълъба е 24 см, гърдите трябва да са широки 12 см. Когато Лаудино не лети, трябва леко да си извива главата и грациозно да носи шията и гушата си. Краката трябва да бъдат пропорционални на тялото, не много дебели и неоперени. Крилата трябва да достигат до края на опашката и никога не трябва да стоят под опашката. Лаудино не е тежък гълъб и оперението им е рехаво и гладко.

Глава (15 точки):
С бадемовидна форма, т. нар. “овча глава”, която е плавно извита и хармонична.

Очи (10 точки):
Вишнаво-червени на цвят при основните цветове (пепелен, син, черен и т.н.).

Околоочни пръстени (10 точки):
Бледо-жълти, гладки.

Клюн (10 точки):
Сравнително масивен, със среден размер, продължава кривата линия на главата. С рогов цвят (по-тъмен цвят се допуска).

Восковица (10 точки):
Мощна, триъгълна, открита в най-високата точка (до челото) и постепенно се снижава в плавна крива линия към клюна, пълна и висока. Към третата година трябва да е напълно развита.

Долни брадавици на клюна (10 точки):
Те са много характерни за тази порода и в голяма степен оформят структурата и красотата на главата. През третата година трябва да са с размери на грахово зърно. В идеалния случай те са три, разположени около долната част на клюна, не допират една до друга. Средната е малко по-голяма. Само една, добре развита централна брадавица също се допуска.

Цвят (10 точки):
Пепелявия цвят е предпочитан, а след него синия, черния, червения и други (в този ред). Всеки признак за албинизъм се наказва.

Поведение и темперамент (10 точки):
Стилът и класата на поведението са важни за красотата, високомерието, хармоничните движения и стойката характерна за породата.

Големи недостатъци:
- тясно чело;
- много развити околоочни пръстени;
- лош цвят на очите;
- дълъг и тънък клюн;
- криле под опашката;
- липса на общ баланс и лошо поведение.

Пръстен: 9 мм.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook