Вход Търсене

Ливански

Снимка на гълъбЛИВАНСКИ СИРТИКИЗИЛ

Породата е много популярна в района на Република Турция, особено в развиващите се градове в Газиантеп и Шанлъурфа, където местните гълъбари наричат тези гълъби "Sırtıkızıl" или "Abali". Произходът на породата е от Ливан, но там те са известни под името "İrinfili". Съществува друга ливанска порода, наричана "Irklarıyla", особено подвида "Amberiler" който е твърде близък до породата Sirkitizil.

Гълъбите от тази порода са много популярни със способността да има летят дълго време; състезанието е много впечатляващо, особено при преливането на нюанси от оперението им.

Най-популярното състезание е известно под името "Nazli", това е трудна деривация, и гълъбите се нуждаят от специално обучение, много търпение и усилия, за да бъдат научени да го изпълняват, поради тази причина, само няколко гълъбари могат се похвалят със завидни резултати в това начинание.

Има два варианта на породата: с гребен (качулка) и без гребен. Оперението на гълъбите трябва да е в перфектно състояние, без липсващи или начупени и скъсани пера. Оперението по цялото тяло и крилата на птицата трябва да е възможно трябва най лъскаво в черен цвят, червения цвят трябва да е на капаците или на гърба.

Характерно за тази порода гълъби е изискването за цвета на оперението, всеки цвят (черен-червен) трябва да е на точното място на птицата. Краката трябва да са дълги , чисти в червен цвят, шията да бъде дълга и с гъсто оперение, с удебелен клюн със средна дължина, ноктите са черни, очите тъмно оранжеви, около очните пръстени трябва да се открояват. Главата е голяма, челото видно. Позицията на крилата и опашката трябва да бъдат в изправена поза.

Най-ценения признак на породата е продължителността на полета.

Пръстен: 9 мм.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook