Вход Търсене

Полски орли

Снимка на гълъбПОЛСКИ ОРЛИ

СТАНДАРТ

Произход:
Полска порода, чиито предци са Руските Николаевски гълъби внесени от полски бежанци от териториите на бившия СССР по време на Първата световна война и непосредствено след нея. Породата е завъдена главно от земеделските производители от региона на Люблин и околностите на Силезия - Дабровски. Гълъбите от тази порода летят на големи височини и в кръг, като има три основни стила на полет: тип чучулига (кръстовидно), тип пеперуда и те образно.

Общ вид:
Гълъбите от тази порода са със среден размер, с леко повдигнат и много широк гръден кош, ниска стойка, неоперени крака и цялостно гъсто оперение.

Характеристики

Главата е средна по размер, гладка, със закръглено, но не много високо чело, с продълговат овал, странично сплесната.

Очите са компактни, при белите и торцовските са тъмни на цвят, а при останалите цветови разновидности са с цвят на кехлибар или перла. Веждите са доста тесни, деликатни, месести, като на цвят могат да са в черно и синьо – сиво.

Клюнът е със средна дължина, пропорционален на размера на главата, умерено силен, при жълтите, белите и торцовските гълъби е с бял цвят, при червените е с рогов цвят, при черните и сините е тъмен.

Носовицата е малка, гладка и в бяло напръскана.

Шията е къса и сравнително удебелена (като конус).

Гърдите са широки, окръглени, изпъкнали и леко повдигнати.

Плещите са широки, прави, леко наклонени, плавно преминаващи в опашката.

Крилата са добре прилепнали към тялото, широки и еластични, като краищата им лежат на опашката.

Опашката се състои от 12-14 широки и еластични рулеви пера.

Краката са къси, неоперени, червени на цвят, (при черните и сините когато да бъдат по-тъмни), ноктите са в цвета на клюна.

Оперението е богато, плътно, меко, много добре прилепнало.

Видове цветове:
Бял, черен, кафе, червено, жълто, сиво-бежово, синьо, с цвят на лед, пъстър.

Големи грешки:
Голяма и груба глава, широко, червено или розово чело, дълга и тънка шия, тесни гърди, продълговат гръб, тясна опашка, зле оперена, тясна основа на опашката, крилата да са носят под опашката, розови очи, дълга опашка, повече от 14 рулеви пера, покрити с пера крака, оцветена долната част на гърба, грешни цветове в перата на опашката и рисунъка.

Елементи за оценка:
Фигурата, стойката на главата, очите, веждите, клюна, стойката, цвета, рисунъка, краката, както и цялостния облик на птицата.

Пръстен: 8 мм.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook