Вход Търсене
Изложби и базари

Изложба на Руския гълъб и Структурните гълъби в Дубай /05.02.2016/ - Дубай /05.02.2016/

Населено място:
Дубай ()
05.02.2016 (петък)
Продължителност: 1 ден
Адрес, местонахождение:
0 мнения и оценки      Сподели във Facebook    oще снимки на събитието »

Допълнителна информация: 

Изложба на Руския гълъб и Структурните гълъби в Дубай /05.02.2016/

Уважаеми Колеги Гълъбовъди,

На 05.02.2016 г. в Дубай се проведе изложба на Руския гълъб съвместно с Дубайския структурен клуб под един покрив. На изложбата присъстваха, както малко местни породи, така и бухари.

Съдии на руските породи бяха Паскал Кребс - Франция и Мартин Шурман - Германия.

Над 400 руски птици участваха в надпреварата за шампионските титли в Дубай. Наред с участниците от всичките арабски емирства, Оман и Саудитска Арабия, сили мереше и тежката артилерия на Румъния - Константин Райку. Той направи отлично представяне и си тръгна от Дубай с шампионската титла при Омски гълъби.

На въпроса задаван ми най-често: "Имат ли арабите гълъби?", искам да отговоря сега. Да, имат прекрасни птици, а в някои цветове, като син лентов (магнитогорски) и сиво-кован, може би биха могли да премерят сили даже с руснаците.

Слуха витаещ в България, че за Гранд-шампионска титла в Дубай или цветова шампионска титла се дават парични възнаграждения, не е верен. На нито една от титлите не се полага парично възнаграждение, а битката е само за престиж и уважение.

Това, което лично мен ме накара да се почувствам много горд е, че гълъбите закупени от България, влезнаха в пряк двубой с гълъби от целия свят. Руските породи птици излюпени и отгледани от български гълъбовъди, членове на КРГБ, безапелационно окупираха шампионските титли, вторите и третите места на стълбичката на призьорите.

Битката между птиците закупени от нашата страна и птиците закупени от Полша и Германия беше ожесточена, но правилника в Дубай няма изискване да се гледа къде е произведена птицата и какъв маркировъчен пръстен носи.

Бях много щастлив гледайки това шоу, за това, че нашите птици печелят, но не можех да не се почувствам и тъжен, че тези птици за съжаление вече не са в България.

С поздрав,
Данчо и Светла Рачеви
Телефон: 0879 861 244
Skype: s_d_rachevi
E-mail: s_racheva@abv.bgАбонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: