Вход Търсене
Изложби и базари

Международна изложба на гълъби организирана от Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите в Република България - гр. Търговище /23-25.03.2012/ - гр. Търговище /23.03.2012, 24.03.2012, 25.03.2012/

Населено място:
гр. Търговище (Област Търговище)
23.03.2012, 24.03.2012, 25.03.2012 (петък, събота и неделя)
Продължителност: 3 дни
Адрес, местонахождение: В изложбените зали на Художествена галерия "Никола Маринов", намираща се до градски парк "Боровец" и ресторант “Борово око” в гр. Търговище.
11 мнения и оценки      Сподели във Facebook    oще снимки на събитието »

Допълнителна информация: 

Съюза на гълъбовъдите и природолюбителите в Република България организира Международна изложба на гълъби, която има претенциите да стане традиционна, и да събере най-добрите птици на гълъбовъди от над 10 страни. Очакват се участници от Румъния, Сърбия, Унгария, Република Хърватска, Словения, Словакия, Германия и др.

Изложбата ще се проведе на 23, 24 и 25 март 2012 г. /петък, събота и неделя/, в изложбените зали на Художествена галерия "Никола Маринов", намираща се до градски парк "Боровец" и ресторант “Борово око” в гр. Търговище. Разрешението за ползване на залата за този период вече е получено от кмета на град Търговище.

Наред с основната изложбена зала, в която ще бъдат представени различни международни и български породи гълъби, ще има зала и с екзотика - канарчета, папагали и др.

Гълъбовъдните дружества по райони следва да направят своите заявки за участние най-късно до 12-ти март, за да може своевременно да бъде изготвен каталога на изложбата!

Искаме да отбележим, че тази година има проявен много по-голям интерес за участие на изложбата, както от Унгария, Хърватска, Словения и всички миналогодишни участници, така и от големи имена в гълъбовъдството и от Германия, Чехословакия и др.!

ВАЖНО! Ваксинациите за парамиксовироза на птиците, които ще участват на изложбата, трябва да са направени не по-късно от 16 дена преди самото събитие, тоест 6 март, и изложителите ще трябва да представят заверена бележка от ветеринарните органи за направената ваксинация. В пътните листи за пренасяните птици трябва да се отбележи номера на временния ветеринарен обект: 7362690140 - Изложба на гълъби в град Търговище.

Клетките ще бъдат сглобени още от сряда, а птиците трябва да бъдат настанени в четвъртък следобед (22.03.12), или в петък рано сутринта преди 8,00 часа!

Очакват се около 1200 гълъба от страната и чужбина, а във втората зала ще има колекция водоплаващи и кокошеви птици, зайци и екзотика.

Такса за участие платима при зареждане на птиците е както следва:
- за гълъб - 4 лв. за клетка;
- за волиера от 8 бр. гълъби - 15 лв.;
- за кокошки и водоплаващи - 2 лв. за брой;
- за зайци - 2 лв. за брой;
- за екзотика - 2 лв. на кафез;
- за акваристика - 5 лв. за аквариум.

За новоприетите дружества ще се допускат гълъби с пръстени без логото на ЕЕ. Гълъби с чуджестранни пръстени ще се оценяват, но няма да бъдат награждавани.

Всеки участник ще получи диплома, а участник с над 4 бр. гълъби ще получи и безплатен каталог.

Главен съдия на изложбата е Иван Коларов, а шампионите по породи ще се определят от тричленно жури. Наградите ще се раздават в събота вечерта на другарска среща вероятно в ресторант Борово око.

Ще бъдат осигурени 30-тина клетки за продажба в изложбена зала N2, като таксата за една клетка за трите дни на изложбата е 15 лв. В клетката могат да се поставят едновременно по 2 птици. Пазарът отвън ще бъде в събота на 24 март.

Заявки за участие на изложбата могат да се подават на тел.: 0887 533 607 - Стоян Колев /Председател/,
или на е-mail: stoyankolev@yahoo.com

Желаещите могат да заплатят такса за VIP абонамент в сайта Гълъбите.com на място по време на самото събитие. В рамките на следващият работен ден ще бъде активирана допълнителната функционалност на профила на съответният потребител. За да оставите данните си за контакт и ние да се свържем с Вас, моля попълнете следната Форма за заявка.Абонамент

Абонирайте се за гълъбарския информационен бюлетин и получавайте всички новини по e-mail.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете e-mail адреса му: