Вход Търсене

Алфьолди

Снимка на гълъбАЛФЬОЛДИ

Породата Алфиолди произхожда от Унгария и се развъжда най вече в района на Будапеща и селата около Нагикорос.

Външни характеристики: Големината на гълъбите е средна или малка, набито телосложение, височина 18-20 см, дължината от върха на клюна до края на перата на опашката се равнява на 28-30 см, гребена – качулка е изразен и дълбок.

Алфиолдите носят високо прибрани крилата, опашката е с разперени вертикални пера.

Тялото започва с широка гърд, изпъкнала, тялото е с хоризонтален диапазон, поставено върху къси крака.

Шията е леко повдигната, широка и пълна, с богато оперена основа, опашката също е с богато оперение и леко накъдрени краища.

Глава: къса, широка със стръмно чело към разперената качулка. Главата е плоска, като към тила леко се заобля. Гребенът има широка дъга, която достигаща до ушите и обхващаща двете страни на шията.

Очи и околоочни пръстени: средно широки, кръгли, двойни кръгове, с фина кожа, с леко набръчкана повърхност. Главата е с еднаква форма от двете страни. Слаб бял околоочен пръстен като пергамент, оцветен в цвят на масло. Изключение от това правило са гълъбите в синьо, и в цвят на ковано желязо, техните околочни пръстени са тъмно синьо-сиви. Клепачите са малки и кръгли.

Клюн: среден към е малък размер от 12 до 15 мм, трябва да бъде плътен,с клиновидна форма и да се се затваря плътно. Плоският клюн е разделен на две половини напръскани в бяло. Долната част на човката достига върха на брадичката.

Всеки цвят е много ярък, а цвета на оперениете е с лек розов оттенък.

Шията е много къса, гъста и вертикално разположено към тялото, като е леко заострена към главата.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook