Вход Търсене

Монахини

Снимка на гълъбМОНАХИНИ

Породата Монахини е една от най-старите и известни породи в Европа, получена след множество кръстоски. В минало тя била позната под името Холандски раковина-образен гълъб. Заедно с други породи домашни гълъби, тя е произлязла от Скалния гълъб, развъждан в щата Колумбия.

Монахините е една от най-старата порода, която в началото е била съставлявана само от въртящи се гълъби и преметачи, до момента, в който не започва да се подбира и развъжда само за изложбени цели. Породата е предимно в бял цвят с качулка от пера което обуславя и името й.

Характеристики: Монахините са дали името си заради повдигнатите пера, които формират един вид преден капак, който покрива гърба на врата и главата. Гълъбите от тази порода са предимно с бели тела, като само главата е в различен цвят – отличават се Монахини с черни глави и Монахини с жълти глави. Само главата, опашката и маховите пера са оцветени.

Монахини са порода гълъби от групата на тези гълъби, които летят на голяма надморска височина, заедно с други като породи преметачи и Сврако подобните породи.

Британският Клуб на породата Монахини е определил стандарти за чистота на породата.

Мъжките монахини трябва да са високи 9 инча или 23 см, считано от върха на главата до техните крака и дълги 10 инча или 25 см от предната част на гърдите до края на опашката. Женските и младите екземпляри трябва да са приблизително със същите размери. Клюнът трябва да е прав и набит, очите перлено бели.

Чарлз Дарвин разглежда породата Монахини в своята книга „Вариация на животни и растения при опитомяване”, където той описва, развитието на Монахините и Якобинските гълъби, факта че тези породи имат по-малко вертебрални прешлени от Скалния гълъб, от когото де факто произлизат.

Пръстен - 7 мм.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook